ZASTRAŠIVANJE

Otac u zagrebačku školu ušetao s pištoljem pa prijetio nastavnici: ‘Žele ga istući, samo nek‘ mu se nešto desi...‘

Jedan je roditelj s pištoljem ušetao u školu i prijetio nastavnici jer je čuo da mu maltretiraju sina

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

Škola je jedna od ustanova u kojoj nije dopušteno nositi oružje, ali upravo to se dogodilo oko 16 sati u svibnju u jednoj srednjoj školi na području Zagreba, prenosi portal Danica.hr.

Jedan je roditelj s pištoljem ušetao u školu i prijetio nastavnici jer je čuo da mu maltretiraju sina.

“U prostorijama škole, s ciljem da zastraši nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli, rekao joj je: „Ne daj bože da se mom djetetu nešto dogodi, ja ne garantiram što će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi“.

Te riječi i ponašanje su kod nastavnice izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, dakle, ozbiljno je prijetio, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom”, ističu tužitelji.

Optuženi se branio kako je “oko 15,30 sati, primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu i koja mu je rekla da je upravo na mobitel njihov sin primio poziv u kojem mu se prijetilo na način da mu je rečeno da se pazi, da ga se prati i da će ga istući”.

“Sin je već primao takve prijetnje od učenika iz škole. U trenutku kadi mi je supruga to javila, bio sam na svom radnom mjestu zaštitara te sam odlučio otići sve prijaviti u školu. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam ga skinuti jer sam bio jako uzrujan.

No, iako sam bio uzrujan, prema djelatnicima škole nisam bio nepristojan i neugodan, te nisam rekao riječi koje mi se stavljaju na teret u optužnici”, branio se na sudu.

Nastavnica je, međutim, potvrdila da joj je zaštitar prijetio. Izjavila je kako je njegovu prijetnju shvatila ozbiljno i to ju je jako uznemirilo jer je on ušao s pištoljem u školu i bio vidno uzrujan. I njezine kolegice potvrdile su da su tog dana vidjele kako je naoružani zaštitar ušao u školu.

Tužitelji za njega traže šest mjeseci uvjetnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 12:49