StoryEditor
NISU U KONTAKTU 20 GODINA

OTAC UHIĆENOG BRANKA RAFAJCA ZA JUTARNJI 'Osjećam se toliko užasno, kao da je moje dijete ubijeno'

 
Branko Rafajac i mjesto zločina
 Matija Djanjesic / CROPIX / Facebook

Otac 41-godišnjeg Branka Rafajca, osumnjičenog za ubojstvo, ne može doći k sebi od spoznaje da se njegova sina sumnjiči za krvavi zločin na Lošinju.

- Supruga i ja smo konsternirani zločinom. Osjećam se toliko užasno, kao da je moje dijete ubijeno. Mogu samo zamisliti kako je ženi čiju je obitelj moj sin zavio u crno. Nema riječi koje mogu izgovoriti da joj u ime obitelji izrazim sućut, jer kćer joj nitko neće vratiti. Naš sin nažalost ima psihičkih problema. S njim nismo u kontaktu već 20 godina pa nam informacije o njemu stižu na kapaljku od bivše snahe. On svaki vid pomoći i kontakta s nama odbija. Bio je i hospitaliziran unazad godinu i pol na psihijatriji na Rabu. Bilo je to sredinom 2018., ondje je boravio mjesec, dva, ne znam točno. Ima niz raznih dijagnoza među kojima i poremećaj ličnosti.

Otklon od realiteta u njemu prevaguje kad prestane uzimati lijekove, što se dogodilo unazad nekoliko mjeseci. Naša snaha se obratila i Centru za socijalnu skrb, pisala im je prije nekih mjesec, dva moleći da se utvrdi njegovo socijalno i zdravstveno stanje. Međutim, tamo se zaposlenici ne snalaze. Inertni su i misle da pomoć može uvijek čekati umjesto da pogledaju oko sebe i sva silna ubojstva koja se događaju zbog loše organiziranog sustava - ispričao je vidno potreseni otac Branka Rafajca, koji je ugasio život 16-godišnjakinje koju nije poznavao. Na upit je li mu sin djelovao nasilno, otac kaže da ne, nego da je “imao svoje žute minute zbog kojih mu je bila potrebna liječnička pomoć”.

- Kao osoba se smatrao nerealiziranim. Bavio se podvodnim ribolovom i pisao je. Ali unatoč svemu, njegova psiha ukazivala je na alarmantno stanje. Bio je nezadovoljan sobom, pa su samim time njegovi bližnji patili, počevši od bivše supruge, od koje se nedavno razveo. Od neuzimanja lijekova se očito pogubio skroz. Dogodio mu se klik u glavi i rascjep ličnosti koji nam je sada svima uništio živote - zaključio je za Jutarnji otac osumnjičenog.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:38