POLICIJA TRAŽI POČINITELJE

OTKRIVAMO DETALJE FILMSKE PROVALE KOJA JE ODRAĐENA U TRGOVAČKOM CENTRU U ZAGREBU Najpoznatijem zlataru u gradu ukrali 2 milijuna kuna vrijedno zlato

 
Provala u Zagrebu
 JL

Dok je većina stanovnika Zagreba spavala, nepoznati razbojnici u noći na petak odradili su filmsku provalu u zlatarnicu Dodić koja se nalazi u sklopu City centra One na zagrebačkom Jankomiru.

Kako doznajemo, bili su maskirani od glave do pete, a prilikom dvostruke provale koristili su sjekire kojima su divljački porazbijali stakla. Prvo su se, ne bi li ušli u prostor Centra, okomili na staklo na vratima za nuždu na kojima je bila naljepnica "izlaz u slučaju opasnosti". Nakon toga su obili i vrata zlatarnice.

Bilo je oko 1.15 sati kad su brzinski "meli" kompletnu zlatninu koja im se našla pod rukom i koju su trpali u torbe koje su donijeli sa sobom. Većinu vrijednosti iz izloga su, međutim, ostavili. Šteta? Prema prvim procjenama oko dva milijuna kuna.

Jutarnji list

Cijelu razbojničku akciju, poput one iz filmova, snimile su nadzorne kamere, a razbojnici koji su se temeljito pripremili za lopovski pothvat, jer su očito u zlatarnicu ranije dolazili u izvidnicu, pobjegli su u nepoznato.

Policija je odmah po saznanju o kaznenom djelu pristigla na mjesto događaja te napravila očevid. Izuzeli su sve dokaze koje su eventualno lopovi ostavili za sobom, a od pomoći u otkrivanju počinitelja bit će im i snimke videonadzora u objektu, ali i na parkiralištu City centra.

Lopovi su za uspomenu kriminalistima ostavili i sjekiru kojom su razbili stakla, no na njoj vjerojatno nema njihovih tragova jer su prilikom provale koristili rukavice.

Jutarnji list

Pretpostavlja se da je razbojničku bandu na parkiralištu čekao pomagač u autu kako bi što prije pobjegli, međutim, kako to obično biva u ovakvim slučajevima, postoji mogućnost da su lopovi koristili ukradeni auto s nepripadajućim registarskim pločicama.

Jutarnji list

- Bila je policija u zlatarnici. Tražili su po centru koje sve nadzorne kamere pokrivaju sam objekt, a raspitivali su se jesu li u funkciji i kamere na rasvjetnim stupovima - rekla je za Jutarnji jedna zaposlenica obližnje trgovine.

Priča se, otkriva nam drugi prodavač, da su lopovi najvjerojatnije onesposobili alarm pa su zato imali dosta vremena u miru odraditi besplatni "šoping".

Jutarnji list

Inače, ta zlatarnica prije pet godina bila je metom dvojice kradljivaca koji su u pola bijela dana iskoristili nepažnju zaposlenice ukravši joj pred nosom 160 tisuća kuna "težak" zlatni nakit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:38