POKUŠAJ UBOJSTVA

Otkrivamo pozadinu nesreće kod Draganića: 'Žele me ubiti karlovačka braća Dalton'

Vinko Amić je jedva preživio u smrskanom Golfu koji je s ceste Mazdom izgurao Nermin Čejvanović
 Robert Fajt/CROPIX

Bole me leđa i ne mogu na nogu, pun sam masnica, zapravo ne znam što me sve boli. Inače sam dobro - ispričao nam je “slomljeni” Vinko Amić kojega je prošlog četvrtka Nermin Čejvanović, 23-godišnji sin njegove nevjenčane supruge Nede, izgurao s ceste u filmskoj jurnjavi automobilima na Staroj karlovačkoj cesti .

Izgledalo je to na prvi pogled kao nastavak obračuna karlovačkih Roma, ali ovaj događaj nije imao veze s dvjema zaraćenim obiteljima, Velićima i Hudorovićima, svjedoči nam to i Vinko.

- Nermin i njegova braća nikako se ne mogu složiti s tim da je njihova majka sada sa mnom pa mi stalo prijete. Poslao mi je na mobitel poruku da će me ubiti autom, a ako ne uspije, da će pucati. Ja sam to prijavio policiji, ali ništa se nije dogodilo. Ustvari, dogodilo se, ovaj samo što me nije ubio - priča prestrašeni Vinko. Skupio je snagu, a pomogla su mu i dva rođaka, pa nam je pokazao olupinu svojeg starog Golfa. K svijesti je došao tek u bolnici .

- Rekli su mi da sam letio kao ptica, i žicu sam pokidao s električnog stupa - priča Vinko pozirajući kraj slupanog Golfa.

Muškarci na robijama

Njegov neprijatelj Nermin jedno je od čak jedanaestero djece Nede Čejvanović. Pitamo je gdje su joj djeca, a ona će kroz smijeh: “Na sigurnom”.

Ne računajući Aldianu (30) i Danijelu (29), koje su još kao tinejdžerice odradile svoje kazne, te 14-godišnju sestru koja živi s jednom od njih i 10-godišnjeg brata koji je udomljen, svi ostali su po zatvorima. Zato ih zovu braća Dalton.

- Muhamed (27) je u Glini, ostalo mu je još dvije godine, Aldin (26) je u Remetincu, Nermin (24) baš je bio izišao iz Remetinca, nadam se da će ga tamo što prije vratiti, Senaid (22) je u Glini s Muhamedom, Danijel (19) je u Požegi, 16-godišnji blizanci su u Turopolju - pobrojala je majka Neda.

Gotovo da nema poglavlja kaznenog zakona u kojem se nisu “okušali”, a imovinske delikte su “doktorirali”. Najviše su skloni provalama, razbojstvima, teškim krađama. Aldin se, primjerice, prije nego li je dolijao, u tinejdžerskoj dobi specijalizirao za krađe torbica s jurećeg bicikla te je s zbog te skonosti dobio nadimak fantom.

Mama ih želi zatvoriti

- Ma cijelim život molim institucije da ih zatvore i drže na sigurnom, to ja najbolje za sve. Prije sam svaki dan morala na policiju zbog njihovog lopovluka. Sad su odrasli, nije da su nešto pametniji, ali barem ja više ne odgovaram za njih - priča Neda koja je i sama bezbroj puta prijavljivana, većinom zbog zanemarivanja djece.

- Njezin prvi bivši suprug Ramo, inače otac desetero djece, više je godina odgulio u zatvoru, drugi bivši suprug Darko oženio ju je kada je imao samo 21 godinu te je tada bio mlađi od njezinih dviju kćerki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:29