TRAGEDIJA

OTKRIVAMO STRAŠNE DETALJE NESREĆE NA ĐURĐEVAČKOJ OBILAZNICI U KOJOJ SU POGINULA DVOJICA MLADIĆA Među šestero ozlijeđenih je i 14-godišnja djevojčica

 
 ePodravina.hr

Stravična nesreća dogodila se u noći sa subote na nedjelju na đurđevačkoj zaobilaznici. U frontalnom sudaru Audija varaždinskih registarskih oznaka i Passata koprivničkih tablica poginula su dvojica mladića, šest je ozlijeđenih osoba, od kojih se troje bore za život. Među ozlijeđenima je i maloljetna djevojčica, stara 14 godina.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, oko 3.35h. Prema izjavi dežurnog policijskog službenika za Jutarnji list, PU koprivničko-križevačka prvu je dojavu o teškom sudaru zaprimila u 3.38h, pretpostavlja se nekoliko minuta nakon tragedije.

- Vozač Audija varaždinskih tablica iz još je nepoznatog razloga u oštrom zavoju prešao je u suprotni kolnički trak iz kojega je u tom trenutku nailazio Passat i došlo je do frontalnog sudara. Očevid je vodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu Sunčica Kocijan Putarek, a uzroci nesreće još se istražuju - rekao je za Jutarnji list dežurni policijski službenik.

Kako saznajemo, u vozilima uništenima do neprepoznatljivosti, smrtno su stradali muškarci, stari 26 i 22 godine dok su još dvojica mladića, stara 31 i 33 godine, s teškim ozljedama prevezena u bolnicu, jedan u Koprivnicu, drugi u Viroviticu.

U Passatu u kojemu se nalazila četveročlana obitelj iz Starigrada, ozlijeđene su četiri osobe, a najteže ozljede je zadobila žena stara 47 godina. Teške tjelesne ozlijede zadobili su vozač (50), djevojka (19) i maloljetna djevojčica stara 14 godina, koja je u međuvremenu otpuštena iz koprivničke Opće bolnice na kućnu njegu.

Kako saznajemo od liječnika bolničke hitne službe, Sani-Samuel Janjanina, troje stradalih iz Passata - 47-godišnja žena, 50-godišnji muškarac i 19-godišnji mladić - smješteni su na Odjelu traumatologije. Muškarac (33) iz Audija nalazi se na Odjelu intenzivne njege s teškim, po život opasnim ozljedama. Njegov suputnik iz automobila u kojemu su poginula dva mladića, također je teško ozlijeđen, a smješten je u virovitičku bolnicu.

Kako saznajemo od ravnatelja virovitičke bolnice, Dinka Blaževića, muškarac je zadobio frakturu ruke i kostiju lica te nije u životnoj opasnosti.

Prizor s mjesta nesreće zatekao je i iskusne policajce. Udarac je bio toliko jak da su oba vozila praktički prepolovljena pa je uopće čudo da je bilo tko preživio stravični sudar.

Državna cesta D2 zbog očevida je bila zatvorena od 4.20 do 8.35 sati pa se u ovim trenucima promet odvija nesmetano.

Na cesti su još uvijek vidljivi tragovi strave protekle noći.

Iskusne policajce je ova tragedija podsjetila na još jednu tragediju u njihovom kraju koja se dogodila prije sedam godina, kad je na pružnom prijelazu u naletu vlaka poginulo pet osoba iz teretnog vozila.

Fotografije nesreće s đurđevačke obilaznice ustupio nam je portal ePodravina.

ePodravina.hr
Nesreća na đurđevačkoj obilaznici
ePodravina.hr
ePodravina.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:42