SUKOB NA SIGEČICI

OTKRIVAMO TKO JE ŽRTVA PUCNJAVE U ZAGREBU Vlasnik propalih tvrtki bio je suradnik pokojnog Ice Popovskog, ali biznis možda nije bio razlog obračuna

 
Detalji s očevida i pokojni Ico Popovski
 Dušan Miljuš, ranko šuvar / Hanza Media

Od pucnjave u kojoj je na Maksimirskoj između brojeva 107 i 109 nije prošlo ni 48 sati, a u subotu oko 13.10 gotovo po istom obrascu u Rapskoj 4a na zagrebačkoj Sigečici u 13.10 sati upucan je hicem iz pištoja u nogu 45-godišnji Dragutin Perhoč-zvani Gego.

Perhoč je prema podacima “Poslovne Hrvatske” bio odgovorna osoba u ugašenoj tvrtki “Vjetrenik” u kojoj je također bio odgovorna osoba i pokojni Ivan-Ico Popovski, bliski prijatelj 2005. godine likvidiranog nogometnog menadžera Dine Pokrovca. Popovski je preminuo 2015. godine. Sjedište tvrtke bilo je u Ulici Cvijete Zuzorić 1, a u kakvom su poslovnom odnosu bili pokojni Popovski i Perhoč iz poslovnih podataka, osim da su bili odgovorne osobe u toj tvrtki nije vidljivo.

Inače, nogometni menadžer likvidiran je svega stotinjak metara od mjesta gdje je upucan Perhoč. Što je bio povod pucnjave policija istražuje. U caffe baru “Momentto” nismo mogli ništa doznati o okolnostima pucnjave. Zagrebačka policija priopćila je šturo samo to da je u 13.10 sati u Rapskoj 4a muška osoba propucana kroz nogu iz vatrenog oružja. Međutim, neki očevici su navodno policiji rekli da je pucnju prethodio verbalni sukob Perhoča s jednim muškarcem, te da se nakon pucnjave sa mjesta događaja počinitelj udaljio u automobilu.

Metak mu je okrznuo kost, a nakon što ga je još uvijek nepoznati muškarac ranjeni Perhoč sam je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja ga je prevezla u Kliniku za traumatologiju. Nakon pucnjave koja se dogodila na parkiralištu u Rapskoj nasuprot lokala “Mementto” i igrališta osnovne škole brzo je stiglo nekoliko policijskih vozila i Hitna pomoć.

- Navodno je bila neka verbalna prepirka kod mjesta za invalide. Ja nisam ništa vidio jer sam bio u lokalu okrenut leđima. U jednom trenutku čuo se prasak kao da je pukla petarda - rekao nam je jedan muškarac koji se zatekao u caffe baru “Momentto” u trenutku pucnjave u subotnje popodne. Policija je trakom ogradila i lokal, u koji je kažu Perhoč znao svraćati nekoliko puta tjedno. Na parkiralištu nasuprot kafića ostao je parkiran njegov crni VW Touareg ZG 1124 GE a prometni redar mu je još zataknuo i kaznu jer nije produljio parking. U Perhočevu Touaregu ostao je mobitel u pretincu između sjedala i stvari na stražnjem sjedalu. Muškarac koji je pucao u Perhoča, prema riječima nekim očevidaca odvezao se u bijelom manjem automobilu, a prema drugima u vozilu metalik sive boje. Tijekom popodneva policija je obavljala razgovore i tragala za počiniteljima. Dragutin Perhoč-Gego vlasnik je istoimene tvrtke koju je otvorio još kao 21-godišnjak na adresi na Trnjanjskoj cesti 5a, nedaleko i mjesta gdje je u subotu upucan. Tvrtku je registrirao za trgovinu i usluge, uvoz-izvoz ali ju je 2004. godine ugasio. Naime, 12. ožujka 2004. godine sutkinja zagrebačkog Trgovačkog suda otvorila je i zaključila je stečajni postupak nad njegovom tvrtkom kao dužnikom od kada je ta tvrtka i ugašena.

Je li povod propucavanja Perhoča bio sukob oko parkirališnog mjesta ili nešto drugo tek treba ustanoviti istraga. Kako smo doznali, hitac u nogu ispaljen mu je prije nego što je uspio doći do lokala “Momentto” u koji je znao svraćati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 13:22