EPILOG

OTKRIVAMO: ZAŠTO SU NA SLOBODU PUŠTENI OTAC DAVIDA KOMŠIĆA I NJEGOV KUM U slučaju navodne prijetnje konobaru u kafiću došlo je do velikog obrata

Ivo Komšić (lijevo) i Vjekoslav Komšić (desno) snimljeni prije nekoliko dana ispred zgrade Županijskog suda u Zagrebu
 Tomislav Krišto / CROPIX

Ivo Komšić, otac Davida Komšića (20), mladića osuđenog na 30 godina dugotrajnog zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan, njegov kum Vjekoslav Komšić (52) i Zoran Petrović (42) pušteni su u petak iz zatvora u Remetincu u kojem su završili zbog sumnje za prijetnju 33-godišnjem konobaru u jednom kafiću na Medveščaku.

Kako smo neslužbeno doznali, oštećeni konobar i krunski svjedok protiv Komšića i Petrovića povukao je iskaz kojim ih je teretio pa je i cijeli slučaj za tužiteljstvo praktički okončan. Razlog zašto oštećeni konobar više ne tereti Komšiće nije poznat.

Ipak, trećeosumnjičeni Zoran Petrović ostao je iza rešetaka pravomoćno osuđen zbog drugih kaznenih djela. On je dobio poziv za odsluženje kazne, koju je htio odgoditi, ali mu je molba odbijena i u Okružnom zatvoru čeka poziv iz kaznionice za odsluženje kazne.

Ivo Komšić je s kumom i Petrovićem, zetom Marijana Šarića, vlasnika Europatradea, završio u pritvoru jer su 10. travnja u 13.45 sati prijetili konobaru zbog “neriješenih imovinskopravnih odnosa između trećih osoba”.

Oba Komšića i Petrović uhićeni su u srijedu 11. travnja navečer, a tijekom četvrtka 12. travnja ispitani su na policiji i tužiteljstvu te privedeni sucu istrage koji im je odredio pritvor. Petrović je otprije dobro poznat policiji, bio je uhićen i osuđen u akciji Transporter. Davida Komšića i trojicu mladića još čeka suđenje 28. svibnja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu zbog napada na Kristinu Krupljan i oštećenja njezina automobila na Bukovačkoj cesti. Kristina je to prijavila policiji, ali je kasnije u tužiteljstvu povukla iskaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:50