KONTROVERZNI PODUZETNIK

Otkrivanje tajnih informacija: Potvrđena optužnica protiv Drage Tadića i osječkog policjaca

Tadić se i prošloga tjedna našao na optužnici USKOK-a u predmetu protiv sudaca Županijskog suda u Osijeku i braće Zdravka i Zorana Mamića

Drago Tadić

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Županijski sud u Osijeku potvrdio je optužnicu protiv osječkog poduzetnika Drage Tadića (62) i umirovljenog inspektora PNUSKOK-a u Osijeku Vlade L. (62).

Podsjetimo, USKOK je protiv njih u siječnju ove godine podigao optužnicu kojom se Vladu L. tereti da je Tadiću odavao tajne policijske informacije, što mu je ovaj plaćao na različite načine. Optuženi su, dakle, za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Vlado L. do umirovljenja je bio policijski službenik PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek. Drugookrivljeni Tadić mu je za dobivene tajne informacije uzvraćao kupnjom građevinskog materijala, jednog kućanskog aparata, ali i osiguranjem zaposlenja troje članova njegove obitelji. Podsjetimo, Tadić se i prošloga tjedna našao na optužnici USKOK-a u predmetu protiv sudaca Županijskog suda u Osijeku i braće Zdravka i Zorana Mamića. Tadić je u tom predmetu optužen kao posrednik, a zanimljivo je da je policija do nezakonite suradnje između njega i Vlade L. došla upravo u sklopu istrage oko podmićivanja sudaca. Tada su u zaplijenjenim Tadićevim mobitelima našli hrpu poruka koje su on i Vlado L. razmjenjivali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:10