LIKVIDACIJA U KAŠTELIMA

Otkriven motiv krvavog obračuna u Dalmaciji: ‘Meta za odstrel bio je Čabraja, a ne Boljat!‘

Ubojstvu i ranjavanju predhodio susret koji je unaprijed dogovoren radi rješavanja nesuglasica
 Zvonimir Barisin/Cropix

U pucnjavi u Kaštel Kambelovcu u noći sa nedjelje na ponedjeljak, prema svjedočenju mještana Kaštela, ubijen je Mario Boljat, jedan od dvojice ozlijeđenih je Jozo Čabraja, a uzrok sukoba su nesuglasice oko ugostiteljskog objekta u Kaštelima.

Taj je oružani obračun s teškim posljedicama uznemirio Kaštelane.

image
Zvonimir Barisin/Cropix

U Kaštel Kambelovcu kažu da je ubojstvu i ranjavanju predhodio susret koji je unaprijed dogovoren radi rješavanja nesuglasica između napadača i Joze Čabraje s kojim je tu večer viđen sada pokojni Boljat.

Boljata su, prilikom dolaska na dogovoreni susret, okružili pripadnici suparničke skupine te ga ustrijelili iz vatrenog oružja.

image
Zvonimir Barisin/Cropix

Kako se doznaje od Kaštelana, Boljat je u Kaštel Kambelovac stigao motociklom na dogovoreni susret i ostavio motocikl nekoliko stotina metara dalje od mjesta pucnjave. Prema neslužbenim informacijama, primarna meta za odstrel u tom obračunu navodno je bio Čabraja, a ne Boljat.

image
Zvonimir Barisin/Cropix

Mještani Kaštela podsjećaju i kako je Boljat prije desetak godina ranjen s nekoliko metka u obračunu u Kaštel Štafiliću. Također podsjećaju kako je Čabraja prije šest godina hicem iz pištolja usmrtio 20-godišnjeg Kaštelanina.

Policija je uhitila trojicu muškaraca koje dovodi u vezu s oružanim obračunom u Kaštel Štafiliću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:45