ZLOČIN U ELITNOM ZG KVARTU

Otkriven motiv ubojstva, sin je oca izbo više puta, dva dana prije bio je u žestokom okršaju: ‘Dolazila je i hitna‘

U ovoj ulici svega nekoliko stotina metara dalje živi i premijer Andrej Plenković

Ubojstvo

 /Cropix

U elitnom zagrebačkom naselju u obiteljskoj kući dogodila se danas velika tragedija - sin je ubio 51-godišnjeg oca. Očevid je trajao cijeli dan, a s terena za Dnevnik Nove TV javio se reporter Ivan Čorkalo.

"Policija još uvijek nije izašla s rezultatima očevida, a kako doznajem, motiv ovog stravičnog zločina zapravo je namjera. Čini se da će ovaj slučaj po svemu sudeći biti još jedan od onih u kojima će se preispitivati uloga institucija - tu se prvenstveno misli na psihijatrijsku bolnicu. Naime, 25-godišnjak koji je ubio svog oca bolovao je od shizofrenije", izvijestio je Čorkalo.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

"Kako doznajem, proteklih nekoliko tjedana stanje mu se pogoršavalo, a prije samo 48 sati sudjelovao je u incidentu u jednom kafiću nakon kojega je bio priveden u policiju. Bila je tamo i hitna pomoć koja ga je pregledala zbog eventualnih ozljeda u toj tučnjavi. Međutim, tada se njegovo psihičko stanje nije razmatralo, a ono je očito bilo takvo da je 48 sati nakon toga počinio stravičan zločin i nožem usmrtio svog oca", istaknuo je Čorkalo.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

"Tome nije prethodila nikakva svađa, već je prema tvrdnjama bližnjih obitelji, on to učinio s namjerom. Nakon što je počinio zločin, dao se u bijeg uzbrdo uz ulicu, a zanimljivo je i da u ovoj ulici svega nekoliko stotina metara dalje živi i premijer Andrej Plenković", dodao je reporter Dnevnika Nove TV.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

"Policija je odmah po počinjenju zločina bila obavještena i vrlo brzo ga je uhvatila i stavila pod nadzor. Očevid je trajao cijeli dan, bili su ovdje okupljeni i susjedi koje je ovaj tragičan zločin šokirao i nitko nije bio previše voljan govoriti. No, u ovom slučaju ponovo će se preispitivati uloga institucija - kako je moguće da osoba, za koju se tražila hospitalizacija, s tako teškom psihičkom dijagnozom bude na slobodi i slobodno šeće, da je se olako pušta samo pod terapijom i pod lijekovima", kazao je Čorkalo, prenosi Dnevnik.hr.

Kako su za 24 sata rekli susjedi, sin je oca više puta izbo nožem u prsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:22