‘JEDNOSTAVNO PUKAO‘

Otkriveni detalji jezivog ubojstva u Koprivnici: Alojz je nožem Slavici skoro odrubio glavu

Policajac koji je otkrio izmrcvareni leš nesretnice završio je na bolovanju te prima stručnu pomoć psihologa
Alojz i Slavica Mazurek
 Podravski list

Polako na vidjelo izlaze detalji monstruoznog ubojstva 79-godišnje Slavice Mazurek u Koprivnici za koje je osumnjičen njezin bivši suprug Alojz (83).

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu koje provodi istragu rekao je za Podravski list kako se Alojz Mazurek aktivno branio tijekom prvog ispitivanja kod tužitelja nakon uhićenja.

– Ne mogu puno toga reći zato što istraga nije javna, no mogu reći da se branio – rekao je Galić.

Kako list doznaje iz pravosudnih i istražiteljskih krugova, prizor koji su policijski službenici zatekli u obiteljskoj kući bio je toliko potresan da je policajac koji je otkrio izmrcvareni leš nesretnice završio na bolovanju te prima stručnu pomoć psihologa.

Sadističko iživljavanje

Iza termina “zadao više ubodno-reznih rana”, kako je policija opisala opis ubojstva, zapravo se krije sadističko iživljavanje Alojza Mazureka nad mrtvim tijelom nesretne Slavice. Iz izvora bliskih pravosudnim krugovima tako smo doznali kako je Slavicu Mazurek najvjerojatnije ‘za početak’ nekoliko puta piknuo nožem, zatim ju je, nakon što je iskrvarila, također više puta zasjekao po trupu, ali i vratu do te mjere da joj je skoro odrubio glavu. Zbog toga su nesretnu Slavicu stavili u vreću koju su ojačali drugom mrtvačkom vrećom kako bi tijelo ostalo na okupu.

Što se tiče motiva ubojstva, istraga je samo potvrdila kako su nesređeni imovinski odnosi oko podjele bračne stečevine, odnosno vlasništva nad obiteljskom kućom nakon rastave braka, jedini razlog zašto je Alojz zaklao Slavicu.

Ubojstvo se dogodilo samo dva dana prije nego što je na Općinskom sudu u Koprivnici bilo zakazano ročište u postupku za razvrgnućem vlasništva kod sutkinje Drage Parag, koja je prošlog tjedna postupak zbog njezine smrti službeno obustavila.

Doznalo se kako je Alojz u svojoj obrani rekao kako ga je Slavica ‘maltretirala’, prijetila da će mu sve uzeti i da neće imati kamo i to sve to kao osvetu zato što se rastao od nje. Rekao je, naveo je izvor, kako je jednostavno pukao te da je zločin učinio u afektu te da nije vladao svojom voljom.

'Zovite policiju'

Prema policijskom priopćenju nakon završenog kriminalističkog istraživanja teškog ubojstva, Alojz je Slavicu ubio u prijepodnevnim satima, a tijelo je pronađeno tek oko 15.00 sati. Susjedi Mazurekovih, dobro upoznati s problematikom odnosa u toj obitelji, primijetili su da se nešto čudno događa u toj kući i obavijestili su Slavičinu sestru Nadu Videc. Prema susjedima, sve je bilo neobično mirno, na dijelu kuće u kojem je živjela Slavica rolete su bile spuštene, a ona nije izlazila iz kuće, piše Podravski.

– Pila sam vani kavu, zvala me susjeda Danica. Bilo je oko 15 sati. Rekla mi je ‘susjeda Nada, kod Slavice nešto nije u redu, zovite policiju’. Nazvala sam policiju i zamolila ih da provjere što se događa u Omladinskoj 13. Rekli su da će provjeriti, otišli su tamo. Nazvala me susjeda drugi put i rekla da Alojzu stavljaju lisice. Znala sam da nešto nije u redu. Nisu me dalje pustili u kuću, nisam je vidjela. Odveli su me na policiju gdje sam dala iskaz. Od šoka se niti ne sjećam što sam im rekla – potresno je nakon sestrina ubojstva ispričala Nada Videc.

Brinula se o sestri nakon moždanog udara koji je pretrpjela i s njom prolazila mučno razdoblje nakon rastave braka s Alojzom, protkano nasiljem i psihičkim zlostavljanjem sve do njezina ubojstva u srijedu, 14. listopada, piše Podravski list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:39