‘PALE‘ MULE NA TUĐMANU

Otkriveno kako su uhvaćene Brazilke koje krijumčarile kokain: Pritvorene su zbog opasnosti od bijega

Kokain težine 990 grama, skriven u abdomenu 28-godišnjakinje, pronađen je rendgenskim pregledom u KBC Zagreb
Zrašna luka Franjo Tuđman, ilustrativna fotografija
 Ranko Suvar/Cropix

Sutkinja istrage suda u Velikoj Gorici odredila je istražni zatvor dvjema Brazilkama osumjičenima za krijumčarenje gotova dva kilograma kokaina preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci.

Brazilkama u dobi od 25 i 28 godina, uhićenima u dva odvojena slučaja, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, izvijestilo je velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 28-godišnja brazilska državljanka 3. listopada preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“ unijela u svojem tijelu 76 kapsula ispunjenih kokainom.

Kokain težine 990 grama, skriven u abdomenu 28-godišnjakinje, pronađen je rendgenskim pregledom u KBC Zagreb, dodalo je tužiteljstvo.

Velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je kako se 25-godišnja Brazilka u drugom slučaju sumnjiči da je u subotu oko 21 sat preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci unijela 1,1 kilogram kokaina kojeg je sakrila u grudnjaku i kratkim hlačama, a kojeg su pronašli carinici prilikom carinskog pregleda.

U posljednja tri mjeseca ovo je četvrti slučaj u kojem su s kokainom u zagrebačkoj zračnoj luci uhićeni brazilski državljani.

Predstojnik Carinskog ureda Zračne luke Tihomir Žegrec kaže kako je lakše otkriti drogu kad ju netko ima u uz tijelo jer onda ne treba ići na medicinski pregled.

No, kaže, onda postoji mogućnost da se za vrijeme leta više osoba zamijene kao prenositelji.

- U ovom konkretnom slučaju imali smo jednu grupu putnika koji su imali karte s istim onim trigerima, kako ih mi nazivamo sa spektra analize rizika. I jednostavno smo odlučili pokušati pregledati veći broj putnika i iztargetirati iz te skupine tko bi mogao biti prenositelj, objasnio je za Dnevnik Nove TV Žegrec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2023 16:11