LAŽNI DOBROTVOR

OTKRIVENO ŠTO SE DOGODILO BEŠĆUTNOM PREVARANTU KOJI JE ZAPREPASTIO RH Prikupljao novac za liječenje nepostojeće curice, evo na kakvu je kaznu osuđen

Zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek potvrdio je Glasu Slavonije da je 20-godišnjem D. Z., prevarantu koji je u veljači ove godine izmislio bolesnu petogodišnjakinju 'Kristinu Omić iz Osijeka' i za njezino liječenje prikupljao novac, dosuđen rad za opće dobro koji je mladić odradio u tamošnjoj općini.

- Mogu vam samo reći da je svoj rad za opće dobro odradio pošteno i bio je vrijedan te ni jedan posao nije odbio. Mislim da je bio kod nas tri tjedna - rekao je Soudek za Glas Slavonije.

Podsjećamo, D. Z. je na Facebooku napisao da djevojčica ima Arnold-Chiarijevu malformaciju prvog stupnja, epilepsiju... i da joj za operaciju u Chicagu hitno treba 80.000 dolara. Naveo je čak i ime liječnika koji bi trebao operirati djevojčicu u Chicagu, a navedena je čak i adresa u Osijeku na kojoj djevojčica živi.

Prevaru je otkrila novinarka Glasa Slavonije Marija Mihelić, a policija ga je ubrzo nakon toga uhitila jer je D. Z. kao račun za uplate donacija za “liječenje” naveo broj svog bankovnog računa.

Mladić je nakon toga kazneno prijavljen za prijevaru. Iznos novca koji je D. Z. ilegalnim putem stekao još uvijek nije poznat.

Kada se Kaptolom pročulo što se dogodilo, sumještani D. Z. bili su šokirani.

- Nikad ne bih pomislio da je on u stanju takvo što učiniti, iako nam je svima bilo sumnjivo što je u posljednje vrijeme počeo nositi markiranu odjeću i obuću, a što prije nije bio slučaj. Njegovi nisu bogati ljudi, imaju dovoljno za normalan život, ali im se djeca sve donedavno nisu isticala nekom brendiranom odjećom - rekli su Jutarnjem u veljači mladići i djevojke iz Kaptola.

Jedan stariji mještanin rekao je da poznaje oca D. Z. te da je on u mjestu poznat kao marljiv i pošten čovjek koji se bavi poljoprivredom i šumarstvom.

- Sin mu je, izgleda, žešći mangup. Ne znam je li točno, ali čuli smo da je prošle godine i od svoga djeda izmuzao neku lovu - rekao je dotični gospodin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:57