KRADLJIVCI LJETINE

OTKRIVENO ŠTO SE KRIJE IZA PRIČE O FANTOMSKOJ 'KOMBAJN BANDI' Ljudi ostaju bez prihoda, polja su opustošena, policija objašnjava o čemu se radi

 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Varaždinska policija u utorak je odbacila medijske napise o postojanju "kombajn bande" koja pustoši polja te organizirano krade usjeve, o čemu je pisao Jutarnji list, navodeći kako u slučaju nedavnog branja kukuruza nije riječ o krađi, već su sumještani vlasnika polja zabunom ubrali njihov kukuruz.

Policija je priopćila kako je na varaždinskom području u prethodnom razdoblju zaprimila tri prijave krađe kukuruza s polja.

Jedna od njih je i ona 65-godišnjaka da je nepoznati počinitelj od 8. do 10. listopada, na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke, kombajnom ubrao i otuđio 12 redova kukuruza s parcele u njegovom vlasništvu te ga oštetio za iznos od nekoliko tisuća kuna.

"Spomenuti je 65-godišnjak naknadno obavijestio policijske službenike da je nakon njihovog postupanja utvrdio kako mu kukuruz nije otuđen, već je jedan sumještanin zabunom ubrao njegov kukuruz i da se s njime dogovorio oko namirenja štete", tvrde u policiji.

Isti je slučaj, dodaju, zabilježen i s prijavom 68-godišnjaka kod Ludbrega da mu je od 17. do 21. listopada, s njegove njive na predjelu zvanom Krčevine u Vrbanovcu, netko kombajnom ukrao oko 3.500 kilograma kukuruza u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

No, vlasnik je također nakon nekoliko dana obavijestio policiju da je vlasnik susjedne parcele zabunom ubrao njegov kukuruz te će se dogovoriti oko namirenja štete.

Što se tiče prijave 48-godišnjaka da mu je netko od 24. do 25. listopada, između mjesta Hrastovsko i Poljanec, kombajnom pobrao kukuruz s njive i oštetio ga za 7.000 kuna, istragom je utvrđeno da je kukuruz pobrao 39-godišnji vlasnik susjedne parcele, odnosno da se ne radi o krađi, već o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 13:15