NAŠLI KRIVCE

Otkriveno tko je u Dalmaciji opljačkao kontroverznu Ukrajinku: Uzeli su joj torbu punu novca, laptop, mobitele...

‘Pronađena je odbačena torba, stvari koje su se nalazile u torbi, te veliki dio novca. Stvari i novac bit će vraćene oštećenoj‘

Tetjana Glinjana

 Slobodna Dalmacija/Cropix

Kontroverzna Ukrajinka Tetjana Glinjana nakon prodaje sva tri hotela u Splitu, odnosno svojih tvrtki koje su upravljale udjelima u hotelu "Mirari", "Ora" i "Luxe", prije 15 dana je makarskoj policiji prijavila nestanak torbe, računala i novca, piše Slobodna Dalmacija.

U nestaloj torbi koju je bila odložila ispred svoje kuće u Brelima, nalazili su se laptop, USB, pet mobitela, osobni dokumenti, bankovne kartice i oko 16 tisuća eura, a ukupna vrijednost otuđene imovine iznosila je 27 tisuća eura. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osnovana sumnja za nedjelo "pala" je na - trojicu djelatnika komunalne tvrtke "Greben" iz Brela.

Naime, kako su za našu medijsku kuću potvrdili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su trojica muškaraca, 48-godišnjak, 38-godišnjak i 25-godišnjak, svi hrvatski državljani, protupravno prisvojili tuđu pokretnu stvar i ostvarili obilježja kaznenog djela utaja radi čega će protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu biti podneseno posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave.

- Pronađena je odbačena torba, stvari koje su se nalazile u torbi, te veliki dio novca. Pronađene stvari i novac bit će vraćene oštećenoj - kazali su iz policije.

Kako doznajemo, riječ je o dvojici Breljana i radniku iz Zagvozda. Kako doznajemo iz tvrtke "Greben", sva trojica djelatnika su odmah nakon neslužbene vijesti o utaji, udaljena s posla. Evo što kažu u tvrtki:

- Razočarani smo i šokirani nakon saznanja da su naša trojica djelatnika utajili torbu Ukrajinki, jer je tim djelom tvrtki nanesena velika šteta i sramota. Sva trojica djelatnika odmah su sankcionirana i udaljena s posla - kazali su nam iz općinske tvrtke.

image

Kamere su presudile lopovima

Ivo Ravlić/Cropix

Inače, nakon što je Ukrajinka policiji prijavila nestanak torbe s novcem koju je neoprezno odložila ispred svoje kuće na osami, na predjelu Stomarica, sa snimki nadzornih kamera postavljenih na kući, bilo je vidljivo da je u trenutku nestanka torbe, cestom vozio jedino kamion komunalne tvrtke koji nikome nije bio sumnjiv, ali na kraju se pokazalo suprotno, što je zgrozilo Breljane.

Prema Kaznenom zakonu, utajom se smatra situacija kada netko protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koji su mu povjereni ili protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar ili imovinsko pravo koje je našao ili do kojih je slučajno došao, a za to je predviđena kazna zatvora do pet godina.

Podsjetimo, za krađu novca i računala kontroverzne Ukrajinke koju se smatra jednom od najvećih dobavljačica prehrambenih proizvoda za ukrajinsku vojsku po narudžbi Ministarstva obrane, doznali smo obilaskom Brela, točnije njezine velebne kuće s prizemljem i dva kata te šest apartmana na predjelu Stomarica, tik uz plažu, kao i hotela koji gradi na predjelu Šćit, piše Slobodna Dalmacija.

image

Tetjana Glinjana vlasnica je velebne kuće s prizemljem i dva kata te šest apartmana na predjelu Stomarica, tik uz plažu, kao i hotela koji gradi na predjelu Šćit

Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 19:31