PALJEVINA

OTKRIVENO TKO SU VLASNICI ZAPALJENIH AUTOMOBILA U ELITNOM DIJELU ZAGREBA Vatra je u potpunosti uništila sve, čak i fasadu zgrade

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

- Vatra je ‘skakala’ s jednog auta na drugi. Ali doslovno. Buktinja se potom počela neumoljivo dizati u vis. Stanari zgrade, među kojima je i troje djece, doslovno su bili zatočeni u stanovima jer je vatra bila na samom ulazu u zgradu i nisu mogli van.

Od dima i vatre, zapravo, ništa se nije moglo vidjeti, a kamoli pobjeći neozlijeđen. I najednom je počelo pucati, valjda gume od svog tog silnog vatrenog kaosa - rekla je za Jutarnji list jedna od stanarki zagrebačke Ulice Črešnjevec na Gornjem Bukovcu gdje su pod okriljem noći u petak izgorjela tri automobila!

Za razliku od djelomično nagorenog VW Passata CC šibenskih oznaka u vlasništvu tvrtke DIV, koji koristi član Uprave DIV grupe Darko Pappo, druga dva vozila - Honda CR-V u vlasništvu Pappine supruge Petre i BMW u vlasništvu Nine K. - vatra je u potpunosti uništila. Šteta je oko pola milijuna kuna.

Oštećena i fasada

Vatrogasci su se vrlo brzo odazvali na intervenciju i ugasili požar koji je, uvjereni su susjedi, izgledao kao da će izmaknuti kontroli. Osim automobila, oštećena je i fasada zgrade te je jedno staklo popucalo.

- Spavali smo i u jednom trenutku nas je probudilo neko pucketanje, a onda su se čule eksplozije najvjerojatnije guma. Ne mogu točno procijeniti koliko je vatrogascima trebalo da dođu, ali prošlo je neko vrijeme. Čini mi se da je požar prvo izbio na BMW-u, a onda se proširio na Hondu i Passat. Ne znam uopće koji bi bio uzrok. Pričekajmo policijski očevid da kaže svoje - rekao nam je Darko Pappo iza kojeg je neprospavana noć.

Na dojavu o požaru oko 1.30 sati prvo su stigli policajci, a nedugo potom i vatrogasci.

Sreća u nesreći jest da ozlijeđenih osoba nije bilo.

- Auti koji su izgorjeli, na tom su parkiralištu stajali negdje od četvrtka od 16 ili 17 sati. U toj zgradi koja je nastanjena odmah nakon što je sagrađena prije nekih pet godina žive dvije obitelji.

Na jednom katu je bračni par s dvoje djece od kojih on radi za poduzetnika Debeljaka, a njegova supruga u jednoj tvrtki koju je osnovala Ina.

Što su snimile kamere

Na drugom katu, pak, živi jedna mlađa gospođa s kćerkicom vrtićke dobi koja radi, ili je barem radila za UNDP (Program UN-a za razvoj) i koja je podrijetlom iz Amerike. Kad je počeo požar, sve je izgledalo jako ružno. Ne bih to nikome poželjela.

Kad je vatra ugašena, stanari su izašli ispred zgrade - rekao je drugi stanar Črešnjevca, koji ističe da je njihova ulica, zapravo, miran predio u koji nikada policija ne intervenira jer za to nema potrebe.

Policijskim očevidom ustanovljeno je da je požar prvo izbio na Hondi CR-V u vlasništvu supruge Darka Pappe, a automobil je najvjerojatnije prije zapaljenja poliven zapaljivom tekućinom. Hoće li u istrazi pomoći snimke videonadzora na susjednim zgradama koje “gledaju” na sporno parkiralište, pokazat će istraga.

Kako smo neslužbeno doznali, nitko od vlasnika izgorjelih automobila policiji nije prijavljivao prijetnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:58