NOVA INTERVENCIJA

Ova zagrebačka ulica kontinuirano je na meti kriminalaca: Što se događa?

U razmaku od nekoliko dana dvije provale u istoj ulici, ukradene umjetnine i pokućstvo; ranije su u ulici gorili i auti

Raskrižje ulice Ružičnjak i Jagodnjak, Zagreb 

 Zeljko Puhovski/Cropix

Zagrebačka Ulica Jagodnjak, ako je suditi prema posljednjim posjetama policije, postala je vrlo primamljiva lopovima. Vile, dvojni objekti, napušteni prostori, kao i garaže i automobili su pod budnim okom provalnika koji uspijevaju svoje kriminalne aktivnosti sprovesti u djelo.

Zadnji poziv u pomoć na 192 stigao je policiji jučer kada je vlasnik kuće prijavio da mu je netko ukrao pokućstvo, umjetnine, elektroniku i niz drugih stvari i da se to sve odvijalo između 2. i 7. siječnja koliko je bio odsutan iz svoga doma.

Policija je odmah po dojavi stigla u ulicu i u neposrednoj blizini uočila 25-godišnjaka koji je budno promatrao situaciju u ulici i vrebao, čini se, nove mete sjedeći u bijelom kombiju zagrebačkih registarskih oznaka.

I upravo tog 25-godišnjaka su odveli policajci sa sobom u postaju kako bi proveli istraživanje i utvrdili je li odgovoran za zadnju u nizu provalničkih krađa.

Inače, prije toga policija je u Ulici Jagodnjak intervenirala prije šest dana. Iz obiteljske kuće 36-godišnje žene, netko je između 24. prosinca prošle godine i 2. siječnja ove godine, otuđio umjetnine neutvrđene materijalne vrijednosti. Stoga nije iza isključiti da je u pitanju isti, netom uhićeni ‘ljubitelj tuđih umjetnina i ostalog‘.

Prije točno godinu dana u Ulici Jagodnjak se i pucalo. Netko je iz vatrenog oružja između Božića 2022. i 7. siječnja 2023. ispalio u garažu 47-godišnjaka više hitaca. Tom su prilikom meci oštetili garažna vrata i zidove garaže, ali i Smart u vlasništvu dubrovačke tvrtke.

A u godinama prije toga su izgorjela i tri automobila za koja je utvrđeno da su namjerno zapaljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:59