TRAGEDIJA U ZAGORJU

‘Ovako nešto se nije dogodilo od 1986., sve nas je presjekla ova tragična vijest. Vidjet ćemo što se dogodilo...‘

- Ovo su strašne stvari, ali nastojimo svi saznati što se dogodilo i ubuduće minimizirati ovakve stvari, rekao je Davorin Štetner

Daniel Šaškin i Davorin Štetner

 Ronald Gorsic/Cropix

Sve nas je presijekla ova šokantna i tragična vijest, kazao je predsjednik Hrvatskog autokarting saveza Davorin Štetner na izvanrednoj novinarskoj konferenciji nakon pogibije irskog relijaša Craiga Breena tijekom treninga uoči Croatia Rallyja.

Prema prvim vijestima Breen je poginuo u prometnoj nesreći na testiranju za WRC Croatia Rally na lokalnoj cesti u Loboru. Došlo je do slijetanja njegovog rally automobila s ceste i udara prednjim lijevim krajem u drveni stup. Tom je prilikom smrtno stradao vozač, dok je suvozač prošao bez ozljeda.

"Sve nas je presijekla ova šokantna i tragična vijest. Nažalost, vrhunski mladi sportaš je izgubio svoj život na području Hrvatske. U ovom trenutku traje istraga, traje i istraga Međunarodne automobilističke federacije, čiji smo i mi članovi. Nastojimo svi skupa povezati što se dogodilo. Upravo stručne istrage idu u tom smjeru da se ovakve stvari spriječe, da bude što manje nesreća na našim natjecanjima. Nažalost, ovakve stvari se događaju u našem sportu", kazao je Štetner.

image

Daniel Šaškin i Davorin Štetner

Ronald Gorsic/Cropix

"Izražavamo sućut Craigovoj obitelji, Irskom savezu i cijeloj autosport zajednici. Ovo su strašne stvari, nastojimo svi skupa saznati što se dogodilo i na nivou FIA-e, saveza i Organizacijskog odbora minimizirati ovakve stvari. Još jednom upućujemo u ime organizatora, te Hrvatskog auto i karting saveza, te cijele naše zajednice iskrenu sućut. Zaista smo svi duboko potreseni ovim šokantnim događajem", dodao je.

Nesreću irskog relijaša komentirao je i predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

"Nažalost, našli smo se ovdje radi tragičnog događaja koji se dogodio danas na treningu, na neslužbenom dijelu prije samog WRC Croatia relija. Nažalost, radi izlijetanja došlo je do nesreće u kojoj je preminuo irski vozač Craig Breen. Trenutno traje policijski izvid i radit će se obdukcija pokojnog Craiga i tek tada ćemo vam moći reći točan razlog smrti," kazao je Šaškin.

image

Daniel Šaškin i Davorin Štetner

Ronald Gorsic/Cropix

"U ovom trenutku van ne mogu puno više od toga reći. Naš sport je prekrasan, ali i opasan. Srećom, rijetko se događaju ovakve tragedije. Službeno na WRC natjecanjima ništa ovakvog se nije dogodilo od 1986. godine. Žao mi je što se to dogodilo u Hrvatskoj. Želim izraziti sućut Breenovoj obitelji i prijateljima", dodao je.

Craig Breen bio je iskusan relijaš, u WRC-u je debitirao još 2009. godine, prošle je sezone zauzeo ukupno sedmo mjesto u Svjetskom prvenstvu, dok je nakon prve tri ovogodišnje utrke držao šestu poziciju u SP. Tijekom karijere osam puta se penjao na pobjedničko postolje relija za SP, posljednji put u veljači ove godine kada je zauzeo drugo mjesto u Švedskoj, a pobijedio je na 30 brzinskih ispita na relijima WRC-a.

Breen je nastupao i na prva dva izdanja Croatia Rallyja otkako se ova utrka nalazi u kalendaru WRC_a, 2021. godine je zauzeo osmo mjesto, a prošle godine četvrto.

image
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:38