NAPADAČ UHIĆEN

Ovo je brutalno pretučeni ‘Djed Mraz‘; Njegov otac: ‘Sve je počelo zbog bombona i kondoma‘

Društvenim mrežama na Badnjak se proširila snimka brutalne tučnjave, a napadač je identificiran kao vojnik

Zlatko i Kristijan Ereiz

 Hrt/screenshot/

Policija rasvjetljava činjenice i okolnosti premlaćivanja mladića odjevenog u Djeda Mraza na Badnjak u Slavonskom Brodu. Uhićeno je nekoliko osoba, među njima i pripadnik Hrvatske vojske. Mladić koji je bio odjeven u Djeda Mraza zadobio je teške tjelesne ozljede te je nakon liječničke pomoći pušten kući.

Otac pretučenog mladića ovu brutalnu snimku, koja se u subotu ekspresno proširila društvenim mrežama, više ne može gledati.

- Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače, rekao je za HRT Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda.

Još teže je njegovu sinu Kristijanu koji je pretrpio ozbiljne tjelesne ozljede, i to na sam Badnjak.

- Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više što bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to, kaže Kristijan Ereiz.

Napravljen mu je dijagnostički i brzi traumatološki pregled nakon čega je iz bolnice pušten kući.

- S udarcima po tijelu, žalio se i na bolnost u području lica. Poslan je na uho-grlo-nos odjel, gdje je dijagnosticirano puknuće lijevog bubnjića, a to je teška tjelesna ozljeda, rekao je za HRT Boris Račkovski, zamjenik ravnatelja Opće bolnice ‘Dr. Josip Benčević‘ iz Slavonskog Broda.

Građani Slavonskog Broda su šokirani, a poneki i u potrazi za istinom.

- Brutalno! Već je na podu, leži i onda ga se onako lupi nogom. Nemam riječi, komentiraju stanovnici Slavonskog Broda.

- Treba ispitati pozadinu zašto je nešto bilo, to je moje mišljenje. Uvijek je takvom nekakvom događaj nešto prethodilo...

Unatoč ljudskoj znatiželji, za nasilje teško da postoji opravdanje. Svoju verziju događaja ponudio je Kristijanov otac Zlatko. Krivi su, kaže, kondomi i bomboni.

- Iz kurtoazije je djevojkama davao bombone, a dečkima kondome, radi šale, kaže Zlatko Ereiz.

- Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu. Neće se više desiti i to je to, kaže Kristijan Ereiz.

A kako je HRT ranije objavio, mladiću koji je Kristijana teško izlijedio, ovo nije prvi put. Neslužbeno, vojnik je već prije dvije godine kazneno i stegovno odgovarao za nanošenje tjelesnih ozljeda i prijetnje smrću. Iz vojske nije izbačen, u međuvremenu je napredovao i primio nagrade.

Ovoj obitelji koja je za Božić došla iz Njemačke u svoj kraj - mir je nakratko oduzet, a čijom krivnjom - tek će se utvrditi.

- Mi nemamo kontakta, ne želim ga osuđivati, imamo pravo i sudstvo, odradit će svoje, kaže Zlatko Ereiz.

- Sretan Božić svima i to je to, rekao je Kristijan Ereiz za HRT.

Policija privela nekoliko osoba

Policija u Slavonskom Brodu ranije je javila da je privela nekoliko osoba zbog tučnjave u središtu grada, među kojima je i 24-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć u bolnici.

Brodsko-posavska policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti tučnjave više osoba na Šetalištu braće Radić te na podnošenju odgovarajućih prijava, naveli su u nedjelju iz Policijske uprave.

Dojava o tučnjavi više osoba u užem središtu grada zaprimljena je jučer oko 15,15 sati, a policija je ondje zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen, uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja ‘javnog reda i mira‘, a nad njim slijedi i daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ‘sudjelovanja u tučnjavi‘.

"Nadalje, u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi s teškom tjelesnom ozlijedom 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „teškietjelesne ozljede“, te nad njim traje kriminalističko istraživanje", priopćeno je iz PU brodsko-posavske.

Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba - u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, dodaje se.

Nastavlja se istraga i utvrđivanje činjenica

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj te podnošenja odgovarajućih prijava, ističu iz brodsko-posavske PU.

Video snimka subotnje tučnjave u središtu Slavonskog Broda, na Šetalištu braće Radić, u kojoj je sudjelovalo više osoba, ubrzo je objavljena na društvenim mrežama i i lokalnom portalu, a dio "komentatora" je jednog od sudionika identificirao kao djelatnu vojnu osobu. Na snimci se vidi kako na cesti leži mladić odjeven u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići, prišao mu je drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu, a prema navodima na društvenim mrežama, riječ je o vojnoj osobi.

Vezano za neslužbene informacije da je u tučnjavi sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstva obrane u subotu su odmah najoštrije osudili incident.

"Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH", priopćeno je iz MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:26