SUĐENJE

OVO JE DVOJAC KOJI JE NOGOMETAŠU TINU JEDVAJU S RAČUNA LAŽNOM OVRHOM OTEO POLA MILIJUNA KUNA Plan je bio oprati novac kupnjom zlatne poluge

 Ranko Šuvar / CROPIX

Davor Baković (52) i Čedo Mavrinac (58) s lisicama na rukama dovedeni su iz remetinečkog pritvora na Općinski kazneni sud u Zagrebu gdje im je počelo suđenje zbog pranja novca, a jedna od žrtava prevare preko lažnih ovrha u kojoj su se ukupno okoristili za više od 2,4 milijuna kuna bio je i Tin Jedvaj (21), hrvatski nogometni reprezentativac.

Za razliku od Bakovića, nezaposlenog ugostitelja bez imovine te oca četvero maloljetne djece koji se ne smatra krivim ni za pranje novca ni za prevaru, za što ga tereti optužnica, riječki automehaničar bez posla Mavrinac je sucu Vjeranu Blažekoviću rekao: - Smatram se krivim. No, branim se šutnjom i neću odgovarati na postavljena pitanja.

Tužiteljstvo sumnja da je lanjskog rujna i listopada Baković upoznao Mavrinca s još dva nepoznata muškarca imena Valter zvani Zagi i Tihomir, a kojeg su, s ciljem da se svi okoriste, “vrbovali” da preuzme udjele firme Andatog usluge pa je u povodu realizacije milijunskog plana Mavrincu svako putovanje za Zagreb ili Zaprešić Baković plaćao 2000 kuna. Kad su Baković i Mavrinac dobili lažna rješenja o ovrhama zbog navodnih dugova tvrtke Cipro i Tina Jedvaja prema Andatog uslugama, počeo je “kapati” prvi novac.

Iako su Tina Jedvaja preko karlovačke Fine planirali ovršiti za 1,9 milijun kuna, s računa su mu uspjeli skinuti nešto više od pola milijuna kuna. Ovršeni novac pokušali su dalje oprati kupnjom poluga zlata, no u tvrtci Moro&Kunst su posumnjali u poslovanje Andatog usluga i sve prijavili Uredu za sprečavanje pranja novca. Policiju na noge digao je u isto vrijeme i nogometašev otac. Organizatori su i dalje nepoznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:06