POČELO MU SUĐENJE

Ovo je ‘fantom s Trešnjevke‘: ‘Nisam je uhodio puno, možda dva, tri puta. Zašto? Sviđala mi se...‘

‘Nije mi sve to trebalo. Glupa i loša ideja. Nisam joj se obraćao niti smijao. I ne mislim s time nastaviti‘, rekao je Darko Krsnik

Darko Krsnik

 Ronald Gorsic/Cropix

"Žao mi je. Kriv sam i kajem se. Zašto sam je pratio? Sviđala mi se i bila mi je lijepa. Nisam je uhodio puno, možda dva, tri puta. I nisam joj se obraćao", rekao je u svoju obranu Darko Krsnik (41) iz Zagorja kojem je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zbog nametljivog ponašanja prema jednoj Zagrepčanki.

Život joj je pretvorio u pakao uhodeći je i čekajući je ispred zgrade u kojoj radi te ju je slijedio na biciklu, napadno gledao i snimao nastojeći po svaku cijenu uspostaviti kontakt. Inače, riječ je o muškarcu prozvanom Fantomom s Trešnjevke jer je kroz dulje razdoblje unosio nemir u živote Zagrepčana "ćirkajući" im kroz prozore stanova. Posljednji put "pao" je prije desetak dana zbog šarolikog spektra uznemirujućih (ne)djela, te je ponovno pritvoren.

"Što se dogodilo, okrivljeni? Opišite nam što ste radili od kraja ožujka do kraja srpnja 2020. te od 26. ožujka do 4. travnja 2022.?" upitao je sudac Krsnika, koji je potom naglasio: "Priznao sam krivnju. Ne moram vam reći što se dogodilo. Nisam je tako puno uhodio kako se govori. Prošao sam pored nje tri puta biciklom. No, sad sam izvan sebe."

image

Darko Krsnik

Ronald Gorsic/Cropix

Na daljnji upit suca zašto je pratio žrtvu i kako mu se sad sve to čini, Krsnik je odgovorio da ni sam ne zna zašto osim da mu se sviđala.

"Nije mi sve to trebalo. Glupa i loša ideja. Nisam joj se obraćao niti smijao. I ne mislim s time nastaviti. U optužnici piše da sam to radio učestalo, ali nije točno. Klonit ću se te cure. Ne mogu se na to više osvrtati. Neka bude kako su gospoda napisala u optužnici", uvjeravao je Krsnik suca.

Na to mu je sudac ukazao na dio optužbe da se nakon dvije godine vratio do iste zgrade i nastavio s uhođenjem, a Krsnik je rekao da se ne sjeća tog dijela.

Predstavnica optužbe, inače savjetnica USKOK-a upućena u rasprave Općinskog državnog odvjetništva, postavila mu je pitanje je li mu žrtva rekla da prestane dok ju je slijedio.

"Da, rekla mi je da prestanem i opsovala mi sve živo i mrtvo. Par dana sam prestao ići za njom i onda sam ponovno nastavio", odgovorio je optuženik.

image

Darko Krsnik

Ronald Gorsic/Cropix

"Kakvo je vaše zdravstveno stanje? Jeste li se prije liječili? Čini li vam se vaše ponašanje normalnim? Kako tumačite svoju upornost? Bilo je tu ranije i bludnih radnji, pa zašto ustrajete i ne možete se kontrolirati?" upitao je još sudac Krsnika, koji mu je jasno i glasno odgovorio: "Psihijatar mi ne treba i neće mi ni trebati jer ja sam dobro i osjećam se normalan. Sam se mogu kontrolirati i promijenit ću ponašanje nabolje. Moram otići iz Hrvatske jer ovdje više ne mogu živjeti. Ovdje je nemoguće zaraditi."

Kako smo već pisali, riječ je o muškarcu koji je još u ranoj mladosti počeo kršiti zakon. Osim što je iz stanova krao zlatninu, satove, videonadzore, mobitele te bankovne kartice, koje je "peglao" po trgovinama kupujući tenisice, naočale, hlače..., sudilo mu se i za bludne radnje. Bilo je to prije 13 godina u pothodniku, kada je u hlačama spuštenim do koljena i spolovilom u ruci dočekao prolaznicu obrativši joj se riječima: "Gledaj ga, gledaj, jel može za 500?" Djevojku je napao, skinuo i pokušao obljubiti. Ona se opirala i jedva uspjela pobjeći...

Raspravni sudac naložio je psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u inkriminirano vrijeme Krsnik bio ubrojiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:11