TRAGEDIJA KRAJ ŠOLTE

Ovo je jedrilica čiji je propeler usmrtio mladog Nijemca: ‘Ovakav događaj na moru ne pamtimo‘

Na brodu kojeg smo uočili u moru nadomak Šolte ostao je jedan od članova posade. Ostalih sedam članova nalaze se u stanju šoka
Jedrilica Capella (lijevo)
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Spasilački brod Lučke kapetanije "Pojišan" u poslijepodnevnim satima nedjelje oteglio je jedrilicu Capella na kojoj je danas oko podneva došlo do stravične tragedije. Mladić (26) iz Njemačke smrtno je stradao nakon što je pao s jedrilice koja je potom prešla preko njega. Elise motora nanijele su mu strašne ozljede od kojih je odmah preminuo.

Kako doznajemo, Capella je otegljena u Split, gdje će, na gatu Pomorske policije, biti dovršen očevid, odnosno provedene sve potrebne forenzičke radnje kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo.

image
Jedrilica Capella (lijevo)
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na brodu kojeg smo uočili u moru nadomak Šolte ostao je jedan od članova posade. Ostalih sedam članova, mahom mladih Nijemaca koji su se došli zabaviti na Jadran, nalaze se u stanju šoka. U policiji neslužbeno doznajemo kako ovakav događaj na moru ne pamte, te još jednom apeliraju na sve jedriličare, gliseraše i plivače da se maksimalno pridržavaju pravila i drže do svoje sigurnosti kako bi se ovakve tragedije izbjegle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:14