‘SVE ĆU VAM ISPRIČATI‘

Ovo je mjesto gdje je Damir umirovljenicu bacio u bunar, njegova obrana šokirala je susjede

Reporteri Jutarnjeg posjetili su naselje nedaleko Ivanić-Grada gdje je Damir Keleminčić pokopao susjedu koju je ubio i uselio u njen stan

Damir Keleminčić

 Cropix/

Nakon otkrivanja šokantnih detalja iz slučaja nestale 76-godišnje umirovljenice Slavojke Senišin koja je, kako je sada otkriveno, ubijena 2011. godine, policija je kriminalističkim istraživanjem otkrila da je osumnjičeni muškarac tijelo nesretne umirovljenice nakon ubojstva zamotao u tepih i prevezao ga u naselje nedaleko od Ivanić-Grada.

U tom mjestu posjeduje vikend kuću, a tijelo je, kako ga sumnjiči policija, bacio u bunar koji se nalazio u dvorištu kuće. Reporteri Jutarnjeg lista su posjetili naselje u kojem se nalazi vikendica osumnjičenog, a mještani nakon tri neprospavane noći još uvijek ne mogu vjerovati da se takav zločin dogodio u njihovom malom naselju.

Susjeda osumnjičenog Damira Keleminčića, Jelica Nikolić koja na tom području živi već 24 godine, rekla nam je da je skoro svaki vikend dolazio, a svi su ga poznavali kao jako dobru osobu.

Često je, kažu susjedi, dolazio i s društvom, te je s prijateljima i obitelji roštiljao i slavio, u dvorištu u kojemu je zakopao tijelo žrtve.

"Bio je jako ljubazan, pristojan i prihvatljiv. Uvijek je bio miroljubiv i voljan pomoći svima", ispričala nam je šokirana susjeda.

Osumnjičenog je dobro poznavala, pošto je bio kum njenom unuku, a kada ga je tijekom protekla 2 dana specijalna policija dovodila i odvodila s mjesta zločina, pozdravio je njenu obitelj i rekao im da se nada kako će im jednog dana moći sve ispričati.

"Rekao je da je on to napravio u samoobrani, ali kakva samoobrana ako je on muškarac, a ona starija žena", zapitala se sugovornica.

image

Susjeda Damira Keleminčića

Ronald Gorsic/Cropix
image

Susjeda Damira Keleminčića u razgovoru s našom novinarkom

Ronald Gorsic/Cropix
image

Vikend kuća

Ronald Gorsic/Cropix

Policijska akcija trajala je tri dana, a otišli su danas oko 12 sati. Prekopavali su cijelo dvorište i iskopali bunar koji je osumnjičeni zatrpao sa smećem. Kako saznajemo, bunar je bio prekriven ciglama, crijepovima i cipelama, a tijelo je bilo zamotano u tkaninu koja je nakon jedanaest godina bila neprepoznatljiva. Ipak, mještani ne koriste često bunare i bacaju u njih razne stvari, pogotovo ljeti kad je suša. Zbog toga nitko nije ni posumnjao u zločin koji se odvio prije više od jednog desetljeća.

Susjeda Jelica Nikolić rekla nam je i da su djeca u susjedstvu uznemirena, jer su cijelo vrijeme promatrali dok je vojska dovozila dva bagera i policiju koja je po cijele noći čuvala vikend kuću osumnjičenog. Tvrdi kako osumnjičeni nikada nije bio alkoholičar, niti je ikada pokazao neke znakove nasilja prema drugoj osobi. Ostatak mještana je također bio siguran kako policija neće ništa pronaći, jer su svi smatrali da je duša od čovjeka.

image

Vikend kuća

Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

"Nitko nije ni posumnjao u njega ili imao loše mišljenje o njemu jer nikada nikoga nije poprijeko pogledao ili povisio ton. Uvijek je sve pozdravljao i bio pristojan. Napravio je i bazen kako bi se djeca mogla kupati", rekla nam je Jelica Nikolić.

Isto pozitivno mišljenje imala je i druga susjeda koja je osumnjičenog muškarca također poznavala godinama.

"Znao je doći k nama, popiti pivo ili uzeti jaja od nas. Nitko nije vjerovao što se događa dok policija drugi dan nije našla ono što je tražila", rekla nam je sugovornica.

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Osumnjičeni je također već godinama bio u procesu uređenja vikend kuće gdje je pronađeno tijelo umirovljenice, a susjedi su na početku mislili da je policija tražila ilegalno oružje ili drogu jer je bio kapetan broda i proputovao cijeli svijet. Nisu ni sumnjali da bi se moglo raditi o nekoj vrsti zločina.

Osumnjičeni Damir Keleminčić je priveden i ispitan, a nakon što mu je sudac istrage odredio istražni zatvor odveden je u Remetinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:59