POZNAT OD RANIJE

Ovo je mladić koji je predvodio napad na policajce, još je u bijegu. Pomagači su uhvaćeni

Do sukoba je došlo kada su policajci pokušali legitimirati 21-godišnjaka zbog sumnje da je sudjelovao u provalama
Napad na policajce u Zagrebu
 Zeljko Puhovski/Cropix

Nepuna 24 sata trebalo je zagrebačkoj policiji da uđe u trag i uhiti dvojicu od trojice napadača koji su napali i ozlijedili u srijedu popodne na Kozari putevima dvojicu policijskih službenika. Lisice na ruke danas popodne, kako neslužbeno doznajemo, stavljene su M.M. i A.B., dok je u bijegu još uvijek 21-godišnji Bajram M., stari policijski znanac, zbog kojeg se sve i "zakuhalo". U tijeku su pretresi njihovih domova nakon čega će biti poznato je li što korisno u njima pronađeno, a upućeni u problematiku kažu da je na Kozari Putevima jučer u obračunu s policajcima u konačnici sudjelovalo najmanje 15-ak žitelja naselja, a sve su prekinuli policijski pucnji iz službenog pištolja.

Napadači su se tad brže-bolje razbježali, ozlijeđene policajce je odvela Hitna pomoć u KBC Rebro gdje su im utvrđene, srećom, lakše ozljede a kršitelji zakona su uspjeli pobjeći kroz uličice u nepoznato.

A sve je počelo dolaskom dvojice policajaca do 2. odvojka u Ulici 3.Kozari put. Imali su zadatak, kako doznajemo, pronaći 21-godišnjeg Bajrama M., starog policijskog znanca, kako bi ga odveli na kriminalističko istraživanje jer navodno imaju neke indicije da je svoj obol dao u nekoliko provala po metropoli.

Tukli ih rukama i nogama

Kad su policajci oko 14 sati ugledali 21-godišnjaka na ulici, a u tom je trenutku bio u društvu dvojice muškaraca, pristupili su mu i tražili na uvid dokument kako bi ga legitimirali i uvjerili se u njegov identitet. Potom su mu rekli da mora s njima poć u policijsku postaju, međutim, počeo je negodovati nakon čega su ga policajci krenuli hvatat za ruke kako bi ga priveli. Ali Bajramovim prijateljima A.B. i M.M. se taj prizor nije svidio te su lavinu nezadovoljstva iskalili na policajcima. Tukli su ih rukama i nogama po cijelom tijelu, a jedan od njih je jednog policajca udario u glavu i u uho nakon čega je završio na tlu.

Sukob dvojice policajaca sa trojicom njih ubrzo se pretvorio u grupni napad jer su iz okolnih dvorišta doslovno iskakali muškarci na cestu kako bi se i oni u revijalnom divljačkom tonu iživljavali nad policajcima. U jednom trenutku jedan se od policajaca dok je ležao na tlu gdje su ga šutali, uspio izvući te je ispalio u zrak nekoliko hitaca iz službenog pištolja kako bi pozvao pojačanje ali i sebi i kolegi spasio živu glavu.

Susjedi o 21-godišnjaku nemaju riječi hvale. Osim što svi znaju da dugi niz godina ima problema sa zakonom uglavnom zbog imovinskih delikata, strahuju se susresti s njime i njegovom obitelji na ulici.

image
Bajram M.

U tijeku pretresi stanova

-Nije imao od koga naučit kako biti dobar čovjek pa onda ovako živi, na rubu zakona. Ne radi ništa, a zapravo radi. Jer kaznenim djelima itekako zaradi na tuđoj muci. Žao mi je policajaca koji svako malo interveniraju u našem kvartu. I sami su svjesni da im je glava u torbi svaki put kad tu dođu jer nikad ne znaju što mogu očekivati od osoba koje nemaju nikakav strah ni poštovanje prema policijskoj uniformi - kaže za Jutarnji stanovnik Kozari puteva.

U tijeku je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg će se obaviti pretresi domova osumnjičenih te će se suočiti s nizom kaznenih prijava od napada na službenu osobu, pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 05:59