PRIVEDEN NA SUD

Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za stravičan napad u Dardi: Odvijačem je izbo dvoje djece

Osumnjičeni 49-godišnjak je u ponedjeljak ujutro u razmaku od svega desetak minuta odvijačem izbo dvoje djece
Osumnjičenog policija dovodi na Županijski sud u Osijeku
 Ivan Peric/Cropix

Osječko Županijsko državno odvjetništvo tereti Dominika Š. (49) za dva teška pokušaja ubojstva maloljetne dječice, a zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor ako mu se sudskim putem dokaže krivnja.

Nakon što je ispitan danas u prostorijama državnog odvjetništva, tužiteljstvo je osječkom sucu istrage Županijskog suda predložilo da se 49-godišnjaku, koji je svojim suludim potezom iz čista mira ozlijedio školarce, odredi jednomjesečni pritvor.

Zahtjev za njegovim pritvaranjem tužitelji obrazlažu činjenicom da postoji opasnost od ponavljanja djela, ali i "radi neometanog odvijanja postupka za kaznena djela za koja je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške".

Sud je utvrdio postojanje posebnih uvjeta za određivanje istražnog zatvora zbog bojazni da bi okrivljenik na slobodi mogao ponoviti isto ili slično kazneno djelo, zbog okolnosti da su žrtve nemoćna djeca, te stoga jer su okolnosti počinjenja posebno teške, zbog kojih je istražni zatvor i po ovom osnovu nužan radi neometanog odvijanja postupka, priopćeno je s osječkog Županijskog suda.

Osumnjičeni 49-godišnjak je u ponedjeljak u prijepodnevnim satima u razmaku od svega desetak minuta odvijačem izbo dvoje djece u dobi od 11 godina koja su mu se našla na putu.

Neslužbeno doznajemo da muškarac ni na koji način nije povezan s djecom te da su ona u ovom slučaju bila nevine i slučajne žrtve. Prvi napad dogodio se oko 10 sati ispred trgovine NTL u Dardi, u Ulici žrtava Domovinskog rata.

image
Osumnjičenog policija dovodi na Županijski sud u Osijeku
Ivan Peric/Cropix

Prema našim informacijama, dječaku je u pomoć prva priskočila prodavačica iz NTL-ove trgovine, koja je odmah pozvala hitnu pomoć.

image
Osumnjičenog policija dovodi na Županijski sud u Osijeku
Ivan Peric/Cropix

No, to nije bio kraj ovog horora, jer je 49-godišnjak na povratku kući, u Mecu, naišao na djevojčicu koja se na ulici vozila na hoverboardu. Došavši do nje, srušio ju je na tlo te i njoj nanio nekoliko ubodnih rana, navodno plitkih.

image
Osumnjičenog policija dovodi na Županijski sud u Osijeku
Ivan Peric/Cropix

Točan broj uboda, kao ni vrstu oružja s kojim je napadač izbo nedužnu djecu, iako se neslužbeno spominje odvijač, policija nije otkrila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:12