BEŠĆUTNI UBOJICA

Ovo je muškarac koji je usmrtio svoje troje djece: U bolnici je, prijeti mu 50 godina zatvora

Policajci su ga omamljenog pronašli u penthouseu u urbanoj vili u kojoj je počinio zločin i odveli na liječenje
Harald Kopitz
 Željko Puhovski/Cropix, Facebook

Harald Kopitz (56), koji je u noći s petka na subotu oko 2 ujutro u zagrebačkim Mlinovima usmrtio svoje troje djece, nakon toga je uzeo određenu količinu tableta kojima je namjeravao počiniti samoubojstvo.

Kako saznajemo, Kopitz je prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Bio je pothlađen kad je dovezen u bolnicu i bez svijesti te je smješten u jedinicu intenzivne skrbi, a u tijeku je dijagnostički postupak kako bi se utvrdilo o kakvom se točno tabletama radi te ima li neke druge kronične bolesti. Zasad je stabilan i pod intenzivnom liječničkom skrbi, saznajemo u KBC-u Sestre milosrdnice.

image
Harald Kopitz
Facebook

Kao što smo ranije izvijestili, policajci su ga omamljenog pronašli u penthouseu u urbanoj vili u kojoj je počinio zločin i odveli na liječenje.

Harald Kopitz je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, a prema dostupnim podacima, rođen je 1965. godine.

image
Harald Kopitz
Facebook

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim "Zbogom svima..." te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice. Naveo je kako se u posjednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao "braću iz masonske lože" koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli.

Kopitz je, inače, iz Beča i ima i vlastitu konzultantsku tvrtku.

image
Harald Kopitz
Facebook

Podsjetimo, on je noćas usmrtio troje vlastite djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine. Prizor tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu. "Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika", izvijestila je zagrebačka policija koja je oko 10 sati objavila i službeno priopćenje.

image
Harald Kopitz
Facebook

- Oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, navodi se u priopćenju.

Kratkim priopćenjem nakon provedenog očevida oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

- Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je u ranim jutarnjim satima 25. rujna 2021. u Zagrebu, u suradnji s policijskim službenicima, provela očevid povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima. Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece, navodi se u priopćenju.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela, dodaje se u priopćenju.

Prema članku 111. Kaznenog zakona, koji spominju tužitelji, za počinjenje teškog ubojstva propisana je dugotrajna zatvorska kazna koja može trajati najdulje 40 godina, a budući da se u ovom slučaju radi o tri teška ubojstva, ako ukupan zbroj zatvorskih kazni nakon pravomoćnosti presude prijeđe 40 godina, moguće je izreći i zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 03:54