PAO VELIBOR P.

Ovo je muškarac uhićen zbog prijetnji premijeru Plenkoviću, našoj policiji pomogli i Amerikanci

Prijetnje su shvaćene vrlo ozbiljno pa su na Markov trg odmah bile upućene duge cijevi

Privođenje muškarca koji je prijetio Plenkoviću

 Goran Mehkek /Cropix

Nakon što je Služba terorizma Uprave kriminalističke policije jučer u popodnevnim satima na zadarskom području uhitila muškarca s dvojim državljanstvom kojeg se sumnjiči da je prije nepuna dva mjeseca prijetio predsjedniku Vlade i njezinim članovima, osumnjičeni Velibor P. doveden je na ispitivanje u prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Ravnateljstvo policije je, naime, 12. svibnja izvijestilo javnost o zaprimanju dojave nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila prijetnje koje su shvaćene vrlo ozbiljno pa su na Markov trg odmah bile upućene dodatne policijske snage, duge cijevi...

image
Goran Mehkek /Cropix

Istraživanje se promptno zahuktalo te su naši kriminalisti uz pomoć međunarodnih partnera proveli istraživanje koje je, napominju, bilo znatno otežano jer se osoba za koju su postojale indicije da bi mogla biti potencijalni počinitelj nalazila u tome trenutku izvan Hrvatske.

MUP je priopćio da uhićeni muškarac ima hrvatsko i američko državljanstvo i trenutno se nad njim provodi istraživanje. Uslijedit će i pretres njegova mobitela, laptopa, prostora u kojem je zatečen. Iduće na potezu je tužiteljstvo.

image
Goran Mehkek /Cropix

Podsjetimo, ranije danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je suradnja s američkim sigurnosnim službama dovela do uhićenja muškarca s američkim i hrvatskim državljanstvom osumnjičenog da je uputio prijetnje smrću predsjedniku vlade i nekim njenim članovima.

image
Goran Mehkek /Cropix

Božinović je otkrio da je akcija u trajanju od mjesec i pol dana od upućivanja prijetnji bila otežana činjenicom da počinitelj nije bio u Hrvatskoj te da je zbog toga angažirana međunarodna policijska suradnja.

‘‘U akciji su sudjelovali Ravnateljstvo policije i služba za terorizam koja je stupila u kontakt s partnerima iz Europe i izvan nje te su u suradnji s američkim sigurnosnim službama došli do podataka koje su analitički obradili i koji su doveli do počinitelja‘‘, kazao je.

image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
image
Goran Mehkek /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:25