ŽELJKO ĐEKIĆ-LIKA

Ovo je osumnjičenik za ubojstvo u Lidlu, svjedoci prepričali što je sve prije napada vikao

Policija ga do sada nema evidentiranog kao počinitelja kaznenih djela, niti kao obiteljskog nasilnika

Lijevo: Za ubojstvo osumnjičeni Željko Đekić (fotografija iz 2015.); desno: policija ispred Lidla u kojem se dogodio zločin te prizor iz unutrašnjosti trgovine Lidla u kojoj se dogodio zločin

 Paun Paunovic/Cropix

Slobodna Dalmacija doznaje identitet ubojice iz Lidla - radi se o Željku Đekiću (54) zvanom Lika iz Splita. Sa žrtvom ima zajedničko dijete, ali nisu bili u vezi neko vrijeme. Policija ga do sada nema evidentiranog kao počinitelja kaznenih djela, niti kao obiteljskog nasilnika.

U međuvremenu, sve više detalja o strašnom napadu nožem izlazi na svjetlo dana. Nesretna žena je malo prije 15 sati u trgovini na Poljičkoj cesti slagala artikle na policu kada joj je prišao bivši partner.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Prvo je verbalno napao, a zatim je nasrnuo hladnim oružjem.

- Vikao je na nju:”Nisi mi dala vidit dite tri miseca!” Onda je počeo ubadati i nisam više mogla gledat - priča nam svjedokinja.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Prema prvim podacima, 43-godišnjakinja je ubodena 15 puta. Odmah je prevezena u KBC Split, ali je preminula nedugo nakon napada.

Napadača je svladao zaštitar Lidla uz pomoć nekoliko mladića koji su ga bacili na pod. Policija provodi očevid na mjestu događaja, a krenuli su u pretragu stana na Zlodrinoj poljani gdje živi ubojica.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Ubojica i žrtva su navodno bili u brakorazvodnoj parnici, ali za taj podatak još uvijek nemamo potvrdu.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2022 20:14