MULA NA ‘TUĐMANU‘

Ovo je transrodna Brazilka sa 117 kapsula s kokainom, sadržaj torbice odmah ju je odao

Izdvojili su muškarca koji je zapravo više sličio na ženu jer je u postupku promjene spola

Uhićeni Brazilac na Tuđmanu

 Jutarnji List/

U zagrebačkoj zračnoj luci u utorak je pao još jedan "gutač", kokainska "mula", 45-godišnji Brazilac koji je progutao 117 kapsula sa 1,17 kg kokaina, ali je uhićen u zajedničkoj akciji carine i policije. On je u utorak stigao u Zračnu luku "Franjo Tuđman" letom iz Sao Paula preko Lisabona.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na aerodromu.

image

Snimka s rentgena

Jutarnji List/

Još dok je putovao iz Lisabona za Zagreb carinici i policajci su 45-godišnjeg Brazilca "markirali" kao potencijalnog sumnjivca. Iskusnim carinicima i policajcima za oko je zapeo njegov plan putovanja, a kad se 45-godišnjak nakon što je prošao kontrolu putovnica pojavio na carini sumnje su se potvrdile. Kad je stavio žensku torbu kroz uređaj za rentgen odmah su uočili predmete podesne za krijumčarenje droge. Izdvojili su muškarca koji je zapravo više sličio na ženu jer je u postupku promjene spola. U školjki posebnog wc-u koji upravo služi kako bi osobe koje u utrobi prenose krijumčarenu robu ispraznile sadržaj crijeva završile su kapsule. Neugodan miris širio se prostorom, a Brazilac(ka) je zbunjeno gledala u policajce i carinike.

image

Pronađeni kokain

Jutarnji List/

Shvatio je da je u bezizlaznoj situaciji, ali još uvijek je bio dovoljno pribran i priseban da pristane u pratnji policije otići u zagrebački KBC jer u slučaju da je pukla samo jedna kapsula vjerojatno ne bi preživio. I na rtg snimci abdomena vidio se veći broj stranih tijela u njegovu probavnu traktu. Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Od svibnja ove godine ovo je prva "mula" koja je pala s kokainom u zagrebačkoj zračnoj luci. Nakon nekoliko višekratnih zapljena krijumčari su zaobilazili zagrebačku zračnu luku, ali su se odlučili vratiti. Mislili su da će promaći pažnji carinika i policajaca, ali su se prevarili. Zagrebačko crno tržište kokaina ostalo je bez pošiljke još jedne pošiljke droge. Nakon što je nad njim završeno kriminalističko istraživanje 45-godišnji Brazilac predan je pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2024 20:32