SVAĐA, GALAMA, LOM...

Ovo je vila horora u Krku: Nakon obdukcije mrtve Njemice priča je dobila veliki zaokret?

Spuštene rolete i buka u stanu pobudili su sumnju susjeda, a oni su vidjeli supruga koji je bio rastrojen. Policiju je dočekao na terasi stana
Vila u kojoj je pronađena mrtva žena
 Privatni Album, Matija Djanjesic/Cropix

Iako se u prvih mah mislio da je u luksuznoj vili na Krku 47-godišnja njemačka državljanka ubijena, priča je dan kasnije dobila veliki zaokret. Kako smo pak neslužbeno doznali, obdukcija nije potvrdila da bi se u stanu na Krku dogodilo ubojstvo.

Cijela drama krenula je u utorak kada je Elena Rihter čovjeku od kojeg je 2019. godine kupila apartman u urbanoj vili s četiri stana u Ulici Mali Kartec 57 na Krku rekla:

- Zovite policiju! Moja sestra je ubijena!

D.G., bivši vlasnik apartmana, odmah je nazvao policiju.

- Mislim da se dogodilo ubojstvo! - rekao sam policajcima koji su stigli vrlo brzo, za neke dvije do tri minute. Vrata stana bila su odškrinuta, a suprug gospođe koja je ubijena mirno ih je sačekao na terasi apartmana. Ušao sam i vidio da je stan bio potpuno "razvaljen", a u drugoj spavaćoj sobi, među krevetima, na leđima je ležala žena. Vidio sam joj noge, ništa drugo posebno osim što je stan bio u potpunom neredu nisam vidio. Policajci su sa mnom obavili razgovor, bili su vrlo korektni - priča naš sugovornik koji je obavijestio krčku policiju o zločinu. Što se točno dogodilo u stanu u kojem su bili supružnici tek treba ustanoviti. No, nedvojbeno je da je među supružnicima ovog vikenda u prizemlju urbane vile s bazenom izbila žestoka svađa o kojoj su D.G.-u svjedočili i susjedi.

- Ja u ponedjeljak nisam bio na Krku, vratio sam se u noći s ponedjeljka na utorak. Odmah sam uočio da je bijeli Volvo njemačkih supružnika parkiran na cesti, a ne na parkirnom mjestu što mi je bilo čudno. U utorak su cijeli dan rolete bile spuštene, a prije toga su mi susjedi rekli da je u subotu na nedjelju bila buka i galama iz njihova stana. Pokušao sam doći do njih, ali nitko nije otvarao ulazna vrata. Nazvao sam vlasnicu apartmana Elenu Rihter, koja živi u Njemačkoj, koja je sestra ubijene. Obavijestio sam da nitko ne otvara vrata, da su spuštene rolete.

Bacanje stvari

U jednom trenutku na terasi se pojavio njezin šogor i ja sam mu dao svoj mobitel. On je možda oko dvije do tri minute na terasi razgovarao s Elenom Rihter. Pričali su na ruskom. To sam jasno čuo, ali sam se odmaknuo da ne slušam njihov razgovor. Nakon toga dao mi je mobitel. Na vezi je bila Elina Rihter koja je D. G.-u rekla da odmah zove policiju, što je on i učinio. Vrlo brzo po dolasku policije bilo je jasno da je 47-godišnja Elina, sestra vlasnice apartmana, mrtve.

Suprug Njemice, koji je inače ruskog podrijetla i krupni muškarac, viđen je u nedjelju kako rastrojen besciljno hoda dvorištem, razbacuje stvari i dijelove odjeće, obilazi bijeli Volvo njemačkih registarskih oznaka. Budući da su rolete stalno bile spuštene, što je stanarima bilo sumnjivo, nakon što se na Krk vratio D. G. koji je sestri preminule žene prodao navedeni stan površine 57 četvornih metara, on je pokušao s njima stupiti i u kontakt. Kad to nije uspio, nazvao je Elenu i nakon toga se sve odvijalo velikom brzinom.

Policija je obavila detaljan očevid, odvela supruga u policijsku postaju na Krk, a nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku.

Policija o događaju

Kriminalistička istraga je u tijeku

O ubojstvu na Krku se oglasila i PU primorsko-goranska. U priopćenju se navodi da policijski službenici Policijske postaje Krk, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva.

Naime, u utorak oko 19.45 sati policija je zaprimila dojavu te je u gradu Krku u apartmanu u vlasništvu njemačke državljanke, pronašla tijelo mrtve žene.

Očevidom, kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika, utvrđeno je da je riječ o 47-godišnjoj njemačkoj državljanki.

Prema nalogu zamjenice ŽDO, tijelo žene je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci kako bi se obdukcijom utvrdio točan uzrok smrti.

U vezu s nesretnim događajem dovodi se 46-godišnji njemački državljanin koji je sinoć uhićen i priveden u Policijsku postaju Krk i nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja relevantnih činjenica i okolnosti događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:18