NOVO UHIĆENJE

Ovo je voditeljica u HAMAG-u koju je jutros privela policija, namjestila je milijunski posao rođaku?

Kako doznajemo radi se o slučaju "teškom" milijun kuna, a posao je dobio član njezine obitelji

Magdalena Dovečer na skupu mladeži HDZ-a

 Vanja Nezirović/

Policija je po nalogu Europskoga ureda javnoga tužitelja (EPPO) uhitila voditeljicu službe u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) zbog sumnji da je sudjelovala u namještanju natječaja teškoga oko milijun kuna.

Kako doznajemo, riječ je o poslu izrade grafičkoga dizajna promotivnih materijala koji je u potpunosti financiran iz fondova Europske unije.

Kako neslužbeno doznajemo, uhićena je Magdalena Dovečer, voditeljica službe za koordinaciju HAMAG - BICRO-a. EPPO ju sumnjiči da je tijekom prošle godine pokušala namjestiti posao izrade promotivnih materijala za spajanje općina u Hrvatskoj, obrtu iz okolice Čakovca koji je u vlasništvu člana njezine šire obitelji.

O uhićenju se oglasio i Ured europskog javnog tužitelja koji je potvrdio da su ughićene dvije osobe.

- Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje danas, 21. rujna 2022. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, kažu iz Ureda europskog javnog tužitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 06:21