PRIVEDENI NASILNICI

Ovo su mladići osumnjičeni da su zaštitara premlatili na smrt, prijatelji im davali podršku

Ekipu koja mu je došla dati podršku na kraju su iz štićenog sudskog kruga istjerali pravosudni policajci

Privođenje nasilnika

 Cropix/

Nakon što su Arian B. (22) i Martin P. (23) dvije noći za redom proveli u policijskom pritvoru za potrebe kriminalističkog istraživanja radi utvrđivanja svih okolnosti brutalnog premlaćivanja zaštitara Hrvoja Zanatića (40) u subotu u zoru, dvojac je jutros doveden na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Na teret im se stavlja članak 120. kaznenog zakona točnije nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, a na policiji u koju su se sami došli prijaviti nepunih 12 sati od nemilog događaja, branili su se šutnjom. Jučer, pak, ujutro, znavši da i za njim policija traga jer je bio glavni svjedok događanja unutar prostora automatkluba na Lastovskoj ulici na zagrebačkoj Savici, i koji očito nije bio u stanju zbog alkoholiziranosti reagirati pravovaljano te spriječiti iživljavanje, u policijsku postaju došetao je i Tomislav K. (34) koji je većinu nedjelje ispitivan u svojstvu svjedoka.

image

Privođenje Ariana B.

Cropix
image

Arian B.

Cropix
image

Arian B.

Cropix
image

Arian B.

Cropix

I ostao je za sada tako kao svjedok u postupku te je pušten na slobodu, no finalnu riječ će na kraju imati tužiteljstvo.

Nekolicina prijatelja uhićenog dvojca pojavila se u dvorišnom krugu sudskog kompleksa gdje su s nevjericom promatrali prijatelje dok u ih policajci ispratili iz kombija na ispitivanje u tužiteljstvo. Kad je Arian B. završio s ispitivanjem gdje se branio šutnjom, van je izašao s osmijehom, a njegovi prijatelji su mu povikali: "Ari, di si?" Na to im je Arian B. poklonio novi val osmijeha te je slavodobitno uzdigao u zrak ruke vezane lisicama pozdravivši ekipu. No, tu ekipu koja mu je došla dati podršku na kraju su iz štićenog sudskog kruga istjerali pravosudni policajci.

image

Privođenje Martina P.

Cropix/Cropix
image

Martin P.

Cropix/Cropix
image

Martin P.

Cropix/Cropix
image

Martin P.

Cropix/Cropix
image

Martin P.

Cropix/Cropix
image

Martin P.

Cropix/Cropix

Kako smo još jučer objavili, sva trojica su poznati u navijačkim krugovima kao izrazito nasilni, a najmlađi u cijeloj toj priči, poznat je i po tome što obnaša funkciju tajnika u jednoj udruzi povezanoj s navijačima Dinama.

Obitelj preminulog zaštitara Zanatića sprema se za posljednji oproštaj, a prijatelji, poznanici te građani koji ga nisu poznavali, ostavljaju lampaše i emotivne oproštajne poruke ispred njegova radnog mjesta gdje je pretučen do smrti u sklopu tržnog centra na Savici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:01