RAZBIJENA NARKOGRUPA

Ovo su muškarci osumnjičeni da su raspačavali drogu u Zaprešiću: Dilali su i u dječjem vrtiću

Na Županijski sud u Velikoj Gorici danas su dovedeni osumnjičenici s područja Zaprešića i okolice
Privođenje osumnjičenika za raspačavanje droge u Zaprešiću
 Ronald Goršić/CROPIX

Na Županijski sud u Velikoj Gorici danas su dovedeni osumnjičenici s područja Zaprešića i okolice koji su tijekom prošla dva dana uhićeni u policijskoj akciji razbijanja skupine trgovaca drogom.

Radi se o muškarcima od kojih su neki već bili prijavljivani zbog raspačavanja droge, a ovaj put tereti ih se za trgovanje većom količinom raznih droga, od kokaina, heroina, amfetamina i ecstasyja do marihuane i hašiša.

image
Ronald Gorsic/CROPIX

U akciji je, kako je pisao Jutarnji, uhićen i ravnatelj zaprešićkog dječjega vrtića Zvono Petar Tešić, za kojeg se sumnja da je, odlazeći do autobusne stanice preko puta vrtića, dilao kokain. Upravo zbog toga i sam vrtić je policija tajno nadzirala, a nakon Tešićeva uhićenja vrtić je pretražen uz sudski nalog.

Policija je priopćila, ne navodeći identitete osumnjičenika, kako su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se droga prodavala i u samome vrtiću. Također pretragom vrtića pronađeno je 34 grama kokaina te digitalna vaga s tragovima kokaina.

image
Ronald Gorsic/CROPIX

Na jednom od (pre)ostalih uhićenja u sklopu policijske akcije uhićeniku M. R. je pozlilo te se za njegov život bore u KB-u Sveti Duh.

Policija je u izvješću navela kako je uhićeniku M.R. pozlilo nakon što je uhićen u svojemu domu u Zaprešiću.

image
Ronald Gorsic/CROPIX

Policija je u priopćenju navela da je pretragom njegovog doma i drugih prostora u Zaprešiću pronađen mobilni telefon, 32 g marihuane, 0,2 grama kokaina te uređaj za vakuumiranje.

U navedenom obiteljskom domu policijski su službenici, temeljem čl. 82., 84. st.1 i 85. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te čl. 127. i 129. i 133. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, radi sprječavanja njegovog bijega nad njim uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

image
Ronald Gorsic/CROPIX

Nakon uporabe sredstava prisile nije se žalio ni na kakve ozljede niti tegobe, međutim, protekom oko 10 minuta iznenada mu je pozlilo.

Nakon što je policijski službenik započeo reanimaciju, dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći pružena mu je liječnička pomoć te je prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju.

image
Ronald Gorsic/CROPIX

Policija je objavila da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svih devet osumnjičenika uz kaznenu prijavu za počinjenje više kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predano pritvorskom nadzorniku.

Također, nedaleko Županijskog suda u Velikoj Gorici gdje su privedeni osumnjičenici na prometnom znaku ostavljena je znakovita poruka "STOP DOP".

image
Ronald Gorsic /cropix
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
image
Ronald Gorsic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:19