HOROR

Pakao je trajao 15 mjeseci: Tukao je, ponižavao, pljuvao, napadao nožem, tjerao da spava u kupaoni...

Također joj, prema optužnici, nije davao jesti, nožem je na nju nasrtao te joj prijetio da će završiti k‘o brat na groblju...

Ilustracija policija

Rijetko viđeno ponižavanje proživjela je mlada djevojka nad kojom se 15 mjeseci iživljavao 21-godišnji partner. Zbog prijetnji smrću te nanošenja ozljeda, tog već ranije prekršajno osuđivanog mladića sudac je na jednom Općinskom sudu u istočnom dijelu Hrvatske nepravomoćno osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu. No od izrečenih 14 mjeseci, šest je zatvor dok je (pre)ostalih osam mjeseci s četverogodišnjim rokom kušnje.

Prema optužnici, kao 20-godišnjak je od svibnja 2020. do 6. kolovoza 2021. u obiteljskoj kući u kojoj je živio s partnericom, ali i na raznim mjestima gdje ju je vozio, s ciljem ponižavanja vrijeđao ju i tukao. Osim što joj je govorio da je ku*va pritom joj psujući mrtvu majku i brata, pljuvao je po njoj, a išao je i do te mjere da joj nije dopuštao spavati na krevetu u sobi već ju je tjerao da spava u kupaoni. Također joj, prema optužnici, nije davao jesti, nožem je na nju nasrtao te joj prijetio da će završiti k'o brat na groblju, a ni udarci rukama po glavi, trbuhu i ostatku tijela nisu izostali kao ni hvatanje rukama za vrat. Kao nijemi svjedoci užasa koji je proživljavala na tijelu, a u jednom periodu je čak bila i trudna, su modrice koje su bile vidljive svima te neopisivi osjećaj straha.

Prokazani mladić djelomično je priznao krivnju ustvrdivši da je sve to bilo u afektu i da je trajalo četiri mjeseca, a ne 15 te da je i ona njega znala udariti drškom metle. Izrazio je žaljenje i kajanje obećavši da više neće činiti kaznena djela, a kako doznajemo, dosad mu prijašnje sankcije izrečene kao maloljetniku, nisu dovoljno utjerale straha, a kamoli na njega utjecale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:18