NAPAD NA USKRS

Pakao Nepalke u Zagrebu: Htjela je dati otkaz, a gazda joj je uskratio novac i pokušao silovati!

Nepalski državljanin je, prema javno dostupnim podacima, poduzetnik koji u Zagrebu posluje zadnje četiri godine

Tučnjava Nepalaca u Zagrebu

 Jutarnji List/

Zbog pokušaja silovanja 29-godišnje nepalske državljanke na Uskrs u hostelu u srcu Zagreba, narednih mjesec dana iza rešetaka remetinečkog zatvora provest će 42-godišnji nepalski državljanin M.S.D., inače vlasnik hostela u kojem se prijavljeno kazneno djelo dogodilo. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu ga je pritvorio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke a kako je žrtva jedini svjedok nemilog događaja, nije za isključiti da će biti pušten na slobodu uz neke mjere opreza čim 29-godišnjakinja bude ispitana u tužiteljstvu.

- Mi smo bili u ljubavnoj vezi. Prekinuli smo prije nekih mjesec dana. No, ja ju nisam pokušao silovati – kratki je, neslužbeno doznajemo, sukus obrane vlasnika hostela iz Nepala kojeg bivša zaposlenica tereti da ju je krenuo pokušao silovati 9. travnja točnije na sam Uskrs oko 18 sati kad je došla po svoju zadnju plaću koju joj je dugovao.

Kako doznajemo, ona se u restoranu njegova hostela zaposlila prije otprilike godinu i pol dana. Navodno je duži period prema njoj bio fizički grub te joj je prijetio oduzimanjem radne dozvole. Ne mogavši više tu cijelu situaciju trpjeti, ona je dala otkaz ali joj je on, u maniri nepoželjnog poslodavca, ostao dužan jednu plaću.

Na dan Uskrsa došla je u njegov restoran tražiti zarađeni novac a on ju je, navodno, pozvao da to riješe u svoju sobu na katu. No, tamo ju je, tvrdi žrtva, napastovao. Unatoč primijenjenoj sili ona se uspjela na jedvite jade nekako osloboditi i pobjeći iz sobe van dozivajući upomoć. Otrčala je u prizemlje restorana gdje je zatim prestravljeno molila goste da pozovu policiju. Vlasnik hostela se, pak, potom brže-bolje za njom spustio pa je nastala tučnjava desetak muškaraca koji su stali u zaštitu nesretne žene.

Tučnjava se potom preselila na ulicu, a opći metež su zgroženi prolaznici, ne znajući što se događaja, snimali mobitelima pa su snimke dospjele na društvene mreže i u medije.

Policija je odmah došla i intervenirala te sedmoricu njih privela u postaju. Po dovršetku obrade, a zbog kršenja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sedmorica nepalskih državljana s reguliranim boravkom u RH su prepraćeni na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Nedugo nakon privođenja sedmorice, 29-godišnja bivša djelatnica restorana otišla je direktno u policijske prostorije prijaviti bivšeg gazdu za pokušaj silovanja tako da je 42-godišnji vlasnik hostela s početka priče, po dovršetku kriminalističke obrade, uz prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Ona je, pak, sutradan otišla i na liječnički pregled te su joj, kako doznajemo, utvrđene ozljede po tijelu. A pritvoreni muškarac je, prema javno dostupnim podacima, poduzetnik koji u Zagrebu posluje zadnje četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:25