DROGA IZ JUŽNIJIH KRAJEVA

PAKETI NIČU DILJEM JUŽNOG JADRANA Nakon Dubrovnika i Visa, more kod Hvara izbacilo dva paketa marihuane teška 160 kg

 
Ilustracija
 Andrija Lučić/ilustracija/HANZA MEDIA

Nakon što su se u petak na južnu stranu otoka Visa "nasukala" dva paketa sa 25 kilograma marihuane, u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima i predvečer, neki od paketa, čini se od istog "proizvođača", doplutali su i do otoka Hvara. Na južnim padinama otoka, u pitoresknoj Milni, na potezu od nekoliko stotina metara, dva crna paketa bućkala su se uz samu obalu. Prema prvim informacijama, prvi paket uočili su slučajno građani i to uz samu plažu u centru Milne. Odmah se na noge digla policija pa i lokalni ribari, tako da nije dugo trebalo da se malo dalje, unatoč jugu, "nanjuši" još jedan crni paket. Hvarska policija blokirala je mjesto pronalaska, a kako doznajemo, iznenadni hvarski morski ulov težak je oko 160 kilograma.

Pretpostavlja se da su je krijumčari odbacili u more iz svojih glisera dok su ju prevozili iz Albanije ili Crne Gore prema Italiji, no kako bi zametnuli tragove jer su očito bježali pred organima gonjenja, pakete marihuane su odbacili u more. Inače, cijena tzv. cigle marihuane u Albaniji se može nabaviti za 100 do 200 eura, ovisno o kvaliteti i količini prilikom kupnje, dok se u malim količinama u ljetnoj sezoni uprihodi od tog istog kilograma na našoj obali čak i do 5000 eura.

Je li se u nekoj od uvala hrvatskih otoka nasukalo još velikih crnih paketa zabranjene robe nepoznatog porijekla, pokazat će vrijeme. O plutajućoj travi obaviještena su nadležna državna odvjetništva a policijski izvidi su u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:41