NOVA GRADIŠKA

PALA DVOJICA DILERA KOJI SU DROGU NARUČIVALI PREKO INTERNETA PA JU PREPRODAVALI: Uhićeni 35-godišnjak i 33-godišnjak

Policajci iz Nove Gradiške uhvatili su dvojicu dilera koji su naručivali drogu preko interneta i preprodavali je na novogradiškom području.

Prvi je pao 35-godišnjak kod kojeg je prije pet dana pronađeno 13,4 grama droge amfetamin i 6 komada LSD-a.

Policija je utvrdila da je navedenu drogu naručio u kolovozu preko interneta kako bi je dilao konzumentima na području Nove Gradiške.

Dva dana kasnije, 3. listopada, policajci su pretresli kuću 33-godišnjeg mladića i našli 49,5 grama amfetamina i 56 sjemenki indijske konoplje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su obojica preko interneta kupovala veće količine amfetamina, LSD, ecstasy radi prodaje na području Nove Gradiške.

Policajci su 35-godišnjaka i 33-godišnjaka u četvrtak predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

PU brodsko-posavska navodi da dileri sve češće koriste internet kako bi proširili svoj biznis, odnosno privukli veći broj kupaca. Tako se sada droga često dostavlja naručiteljima na kućnu adresu (poštom, teklić službom), i to u paketima koji se ne razlikuju od onih u kojima se šalju maske za mobitele i slično.

- No tu su i policajci koji su također znalci novih tehnologija te prate ove trendove, koji su korak ispred kriminalaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:31