IZA REŠETAKA

Pala gatara iz zagrebačkog parka: Kako je ‘skidačica crne magije‘ opelješila naivnu klijenticu

S klijenticom se sastajala u parku te joj govorila da zlato koje nosi mora pohraniti u vjersku ustanovu, ali joj ga nikad nije vratia
Ilustracija
 Edalin/Alamy/Alamy/Profimedia

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je na prijevaran način, gatarskim uslugama i „skidanjem crne magije“ otuđila novac i nakit.

Naime, policijski službenici su osumnjičenu uhitili u Rijeci, a policijski službenici PU zagrebačke su proveli kriminalističko istraživanje.

Kako su priopćili, ona je u travnju 2020. u parku na području Medveščaka prišla ženskoj osobi te joj se lažno predstavila. Ponudila joj je gatarske usluge rekavši joj da će s nje skinuti crnu magiju. Tražila je mali novčani iznos ili zlato koje je oštećena imala na sebi, a žena je na to pristala. Više su se puta sastale u parku. Gatara joj je rekla kako zlato i novac koje ima mora dati njoj, a ona će ga pohraniti u vjerskoj ustanovi na neko vrijeme kako bi seansa bila uspješna.

Obećala je da će joj vrijednosti vratiti, na što je "klijentica" naivno pristala.
 
- Nakon što je osumnjičena od oštećene uzela veću količinu zlata i novca, prestala joj se javljati na telefonske pozive, a novac i zlato joj nije vratila. Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 20.000 kuna - javili su iz policije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2020 07:09