KRIJUMČARI LJUDI

Pala grupa koja je u godinu dana prebacila čak 119 migranata u RH: Zaradili 370.000 kuna

Kaznenom prijavom terete se 33-godišnji Zagrepčanin, 31-godišnji Dubrovčanin te 41-godišnji državljanin BiH

Policija, ilustracija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Krijumčarenje ilegalaca iz koristoljublja oduvijek je bio unosan posao. Posljednju u nizu akcija razbijanja krijumčarskog lanca odradili su djelatnici Odjela organiziranog kriminaliteta dubrovačke policije nakon višemjesečnog istraživanja. Otkrili su da je ukupno osam osoba, od čega sedam Hrvata te jedan državljanin Bosne i Hercegovine svoje prste imalo, na ovaj ili na onaj način, u prebacivanju 119 osoba iz Turske te su zaradili preko 370.393 kune. Troje je uhićeno i kazneno prijavljeno za protuzakonito ulaženje kretanje i boravak u RH, dok je (pre)ostala petorka prijavljena redovnim putem za pomaganje u (ne)djelima.

Pa se tako kaznenom prijavom tereti 33-godišnjeg Zagrepčanina, 31-godišnjeg Dubrovčanina te 41-godišnjeg državljanina BiH da su od početka 2021. pa do jučer na širem području Dubrovnika i Dalmatinske zagore u 21 navratu omogućili najmanje 119 državljana Turske kretanje i boravak u RH iako ti stranci nisu ispunjavali zakonske uvjete.

Kriminalisti su otkrili da je trojcu pomagalo još pet osoba s područja Zagreba koje su osobno preuzimale novac pribavljen kaznenim djelima te ga uz dogovorenu naknadu predavali "šefovima".

Sukus istraživanja su kaznene prijave uz koje su pritvorskom nadzorniku predani 31-godišnji Dubrovčanin i 33-godišnji Zagrepčanin, dok se njihov 41-godišnji kolega krijumčar iz BiH već nalazi u istražnom zatvoru zbog istog kaznenog djela. Dok su petorica sakupljača novca prijavljena redovnim putem za pomaganje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:45