RAZBIJEN LANAC

Pala krijumčarka iz Albanije: Preko granice s Crom Gorom pokušala prošvercati 24 kile 'skunka'!

Cakovec, 010811.U policijskoj postaji Cakovec odrzana je izvanredna presica PU Medjimurske i PU Varazdinske na kojoj su prezentirani rezultati zapljene marihuane, u suradnji oboje policijske postaje.Zaplijenjeno je 1370 grama marihuane, pistolj s vecom kolicinom streljiva, puska, pet digitalnih vaga, petnaest mobitela i domaci novac.Na slici zapljenjena marihuana.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Švoger / CROPIX

DUBROVNIK - Granična policija PU dubrovačko- neretvanske otkrili su na graničnom prijelazu "Karasovići" pregledom u osobnog karavan vozila "ford focus" talijanskih registracija kojim je upravljala 33-godišnja državljanka Albanije, 25 omota s ukupno 24,191 kg "skunka" odnosno genetski modificirane marihuane.

Ford focus je pokušao ući u Hrvatsku iz smjera Crne Gore u četvrtak 2. kolovoza oko 13,30 sati, a policajci su skunk otkrili u zavarenim sanducima uz stražnji branik vozila i u "duplom krovu" odnosno ispod tapecirunga krova vozila. U fordu je bio i 41- godišnji Albanac koji je s vozačicom uhićen i zbog zlouporabe narkotika doveden na krim-obradu u prostorije policije odakle se očekuje da će u subotu biti privedeni sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku. Istodobno je policija uz sudski nalog pretražila ford i pronašla 25 omota s ukupno 24,191 kg marihuane.

Istog je dana popodne oko 17,45 sati izlaznoj graničnoj kontroli na Zaton Dolima pristupio golf crnogorskih registracija kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Bjelorusije. Tijekom kontrole policijski je pas u vozilu otkrio prisutnost droge iznad jedne od guma, te je otkrivena manja količina skunka. Pas je onjušio i reagirao na cijelo auto koje je u rano jutro policija odvezla na detaljni pregled.

Nakon otkrivenih ukupno 80 kg "skunka" tijekom proteklog tjedna, otkriće još 25 kg samo u albanskom vozilu novi je veliki uspjeh dubrovačke policije u borbi protiv zlouporabe narkotika. Međutim, do trenutka slanja teksta pretraga drugog vozila još nije bila okončana, inače bi ukupni podaci bili još impozantniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:32