ŠTETA 90 TISUĆA KUNA

Pala lopovska banda: Trojica državljana BiH cijeli srpanj provaljivali u kuće duž Makarske rivijere

Iz kuća i apartmana krali su sve što su smatrali iole vrijednim, pa su osim novca uzimali i tehniku te nakit
Ilustracija
 Ivo Ravlić / CROPIX / CROPIX

Otkrivena je banda koja je tijekom cijelog srpnja provaljivala u kuće i apartmane na području Makarske rivijere. Riječ je o trojici državljana BiH, Amiru K. (30) i Aldinu H. (25) iz Tuzle, te Dinu Ž. (24) koji je trenutno prijavljen na adresi s područja grada Makarske.

Oni su "operirali" u razdoblju od 5. srpnja do kraja mjeseca, kada su provaljivali u privatne objekte duž rivijere. Iz kuća i apartmana krali su sve što su smatrali iole vrijednim, pa su osim novca uzimali i tehniku te nakit, koje su kasnije prodavali.

Policija ih sumnjiči za 13 teških krađa te jedno kazneno djelo krađe. Na taj su način počinili štetu od otprilike 90 tisuća kuna, a zaradu su dijelili na tri jednaka dijela.

Pošto su državljani BiH u Makarskoj bili samo „turistički“ i nisu imali osobe od povjerenja koje će im pomoći da ukradenu robu plasiraju na lokalno tržište, sve su slali autobusom u Tuzlu. U jednom su slučaju ukradene predmete i osobno tamo prenijeli, te se pobrinuli da se ukradene stvari odmah i prodaju.

Istovremeno, policija za slične prijestupe sumnjiči I. P. (29) iz Makarske. On je tijekom svibnja, lipnja i srpnja provaljivao u apartmane i bungalove u Makarskoj i Baškoj Vodi. Počinio je šest krađa, po tri u svakom mjestu, a turistima je iz apartmana krao torbice s novcem i fotoaparate. Vrijednost ukradenog je veća od 50 tisuća kuna.

Osumnjičeni trojac je kazneno prijavljen i doveden su Županijsko državno odvjetništvo, a mladom Makaraninu podnošenje prijave tek slijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:34