DOMIŠLJATO SKRIVENA

PALA MARIHUANA ZA TURISTIČKU SEZONU Policijski pas na granici otkrio 10 kg droge

 MUP RH

DUBROVNIK - Pokušaj prelaska graničnog prijelaza Klek u ranim jutarnjim satima utorka bio je koban po 60-godišnjeg kamiondžiju kojem je policijski pas za detekciju droga tijekom granične kontrole omeo daljnju putešestviju.

Naime, vozač iz Hrvatske vozio je teretnjak BiH nacionalnih oznaka kojim su se, nakon pozitivne reakcije policijskog psa, pozabavili sasvim opravdano policajci iz Metkovića i lokalni carinici.

Dubrovački sud odobrio je nalog za pretres kamiona pa je detaljnim pregledom promptno uočena preinaka na boci za zrak. U njoj je bila skrivena torba sa deset paketa marljivo oblijepljenih folijom koji su štitili 10.890 grama marihuane.

Tko je pošiljatelj droge i kome je bila namijenjena kao i koja je bila njezina krajnja destinacija, 60-godišnjak nije otkrio istražiteljima.

Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, teklić je predan pritvorskom nadzorniku na krajnjem jugu Lijepe naše. Pretpostavlja se da je 'trava' bila namijenjena za nadolazeću turističku sezonu.

Spremnik u kojem je pronađena torba s paketima marihuane. Foto: MUP RH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:25