DOLIJALI

Pala trojica serijskih provalnika: Na području Sesveta opljačkali plijen vrijedan 127.000 kuna

Osumnjičeni muškarci, kako je priopćila PU zagrebačka, su u dobi od 22, 31 i 25 godina

Policija, ilustracija

 Goran Sebelic/Cropix

Zagrebački policajci stali su na kraj trojici muškaraca koje povezuju sa serijom provala i krađa na području Seseveta u kojima su se domogli plijena vrijednog 127.000 kuna. Osumnjičeni muškarci, kako je priopćila PU zagrebačka, su u dobi od 22, 31 i 25 godina te su kazneno prijavljeni za krađe, teške krađe provaljivanjem i računalne prijevare.

"Sumnja se da je 22-godišnjak u kolovozu 2021. godine, u namjeri da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da ju protupravno prisvoji, došao do osobnog automobila u Ulici Janka Polića u koji je provalio da bi iz njega otuđio mobitel", izvjestila je policija o prvoj provalnoj krađi. Isti osumnjičenik, nastavljaju, tereti se da je s još jednom za sada nepoznatom osobom u svibnju, srpnju, kolovozu i rujnu 2021. godine u šest navrata provalio u stanove ili kuće u ulicama Otona Ivekoivća, Blage Zadre, Glavnoj ulici, Ulici Ljiljana, Radničkoj i Ulici Fučeki. U tim su provalama ukrali različite novčane iznose te različite vrste nakita.

"U listopadu 2021. godine 22-godšnjak i još jedna zasad nepoznata osoba, sumnja se, u Ulici Slavka Kolara i Plitvičkoj, provalili su u dva osobna automobila iz kojih su otuđili novac i mobitel. Isto su tako, u listopadu 2021. godine u Plitvičkoj ulici provalili u još jedan osobni automobil iz kojeg, nakon provale nisu ništa otuđili već su se bez plijena dali u bijeg. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 119.000 kuna", priopćila je policija.

Usto, sumnja se da su osumnjičeni 31-godišnjak i još jedna zasad nepoznata osoba, početkom lipnja 2021. godine u Ulici Ljubičica u Sesvetama iz kuće otuđili novčanik da bi potom, koristeći bankovnu karticu koja se nalazila u novčaniku s bankomata u šest navrata podigli novac. Nakon toga je 31-godišnjak bankovnu karticu dao 25-godišnjaku koji je, njenom neovlaštenom uporabom, putem internetske stranice proveo ukupno 15 novčanih transakcija. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 8000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:48