IMAJU I POVIJEST TEŠKIH KRAĐA

PALA TVORNICA DROGE U LETOVANIĆU Trojicu dilera ulovila policija, kad su ih prekopali pronašli marihuanu, ecstasy, speed...

Ilustracija
 Sergej Drechsler / Hanza Media

SISAK - Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga, provedeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića starih 20, 22 i 28 godina. Osumnjičenog 28-godišnjaka se sumnjiči da je 19. listopada u dvorištu na adresi svoga prebivališta u mjestu Letovanić, općina Lekenik, drugoj dvojici osumnjičenih omogućio trošenje marihuane, u čemu su ih oko 22 sata zatekli policijski službenici. Prilikom postupanja 28-godišnjak je izručio policiji jedan joint i paketić sa 13,2 grama marihuane, dok je 22-godišnjak policijskim službenicima izručio vrećicu sa 24 tablete ecstasyja. Po nalogu Županijskog suda u Sisku 20. listopada je u Letovaniću obavljena pretraga kuća i drugih prostorija osumnjičenih mladića, te je u kući 20-godišnjaka i 22-godišnjaka pronađeno 83 grama amfetamina, tzv. speeda, 131,7 gram marihuane i 14 tableta ecstasyja, za što je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je bilo namijenjeno daljnjoj preprodaji. Pretragom kod 28-godišnjaka je pronađeno 400 grama marihuane, koju je on proizvodio i prodavao krajnjim korisnicima. Pronađena droga od osumnjičenih je oduzeta te su kazneno prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Daljnjim istraživanjem nad 20-godišnjakom utvrđeno je da je počinio pet teških krađa i jednu krađu. Njega se sumnjiči da je u prvoj polovici ove godine u mjestima na području općine Lekenik; u Letovaniću, Starom Brodu i Žažini, provalio u dvije vikendice, obiteljsku kuću, trgovinu mješovite robe i dvorišne objekte, iz kojih je ukrao dva trimera, kosilicu za travu, motornu pilu, cigarete, televizor, mobilni telefon, novac, ruter za tv, produžne kablove, glazbenu liniju, kanistar s benzinom, aparat za varenje, plinsku bocu, plamenik te spremnik s gorivom. Ovim teškim krađama i krađom počinio je ukupnu materijalnu štetu od oko 60.000 kuna te je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava. Sva trojica uhićenih delikvenata otprije su poznati policiji. M. Pi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:50