ŽRTVE LAŽNIH KREDITA

PALA ZLOGLASNA PREVARANTICA Gospođa u godinama makinacijama Riječanima otimala milijune

 CROPIX

Opsežno i dugotrajno kriminalističko istraživanje proveli su djelatnici riječke Treće policijske postaje nad 51-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila najmanje jedanaest kaznenih djela prevare, priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske. Kako neslužbeno doznaje Novi list, krim-obrada koja je rezultirala uhićenjem, a jučer i dovođenjem osumnjičenice na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, provedena je nad Danijelom R.

Na teret joj se stavljaju ozbiljne makinacije koje datiraju unatrag više godina, a prema neslužbenim izvorima, najveći broj prevarenih je iz Rijeke.

Osumnjičenica je nakon krim-obrade prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, a u srijedu je dovedena na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo. Ondje se, prema neslužbenim informacijama, odlučila na iznošenje obrane.

Prema policijskom priopćenju, osumnjičena je da je prevare izvela u razdoblju od travnja 2009. do srpnja 2015. godine, a prikazivanjem lažnih činjenica nije samo dovela, već i održavala u zabludi više hrvatskih državljana s područja Primorsko-goranske županije. U tome je bila tako uspješna da si je, prema navodima kaznene prijave, uspjela pribaviti milijunsku protupravnu imovinsku korist. Radi se u ukupnom iznosu većem od 1.700.000 kuna, priopćeno je iz policije, piše Novi list.

Tog iznosa uspjela se domoći tako što je žrtve dovela u zabludu navodeći ih da joj isplaćuju različite novčane iznose radi posredovanja u ishodovanju kredita ili u imovinsko-pravnim sporovima, zatim radi pribavljanja različite dokumentacije te na druge načine. Prevarama je oštećeno dvanaest hrvatskih državljana, u dobi od 45 do 82 godine, a za iznose koji su se kretali od 17.500 pa do čak 750.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:54