RACIJA U SLAVONIJI

Pali dileri s hrpom ecstasyja, ‘speeda‘, halucinogenih gljiva, čahura maka...

Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku...

Ilustracija

 Tea Cimas/Cropix

Petoricu muškaraca privela je policija nakon što je kod njih pronašla veću količinu raznih vrsta droga (ecstasy, "speed", marihuana, halucinogene gljive, čahure maka) namijenjene 'dilanju' na požeško-slavonskom području, ali i poluautomatsku pušku te pištolje.

Iz policije u utorak u priopćenju ne navode koliko je točno droge pronađeno i zaplijenjeno, već samo da je riječ o "većoj količini".

Sve je počelo nakon što su prošlog petka na području Požege zatekli 23-godišnjaka i 33-godišnjaka i tom prilikom kod ovog mlađeg pronašli veću količinu tableta ecstasy.

Temeljem sudskog naloga, pretražena je obiteljska kuća na području Kutjeva u kojoj prebiva 23-godišnjak te je pronađena marihuana.

Pretražena je kuća na području Velike u kojoj prebiva 33-godišnjak te njegov automobil, gdje je pronađena veća količina MDM ecstasyja, amfetamina ("speed"), marihuane, čahura maka, dvije digitalne vage, ručno rađeni pištolj, kubura i revolver.

Različite vrste droga (ecstasy, marihuana i halucinogene gljive) na istoj su adresi pronađene i kod 28-godišnjaka.

Policija je potom pretražila i obiteljsku kuću koju na području Velike koristi 31-godišnjak te otkrila i zaplijenila marihuanu, digitalnu preciznu vagu te poluautomatsku pušku s više komada raznog streljiva.

Nakon svih ovih akcija policija je pokrenula kriminalističko istraživanje te 23-godišnjaka i 33-godišnjaka kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a 33-godišnjaka i za omogućavanje trošenja droga te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari prijavljen je i 31-godišnjak, dok protiv 23-godišnjaka i 28-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Osumnjičeni 23-godišnjak, 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2022 03:15