ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

‘Pali‘ dileri s područja Imotskog: U Hrvatsku prokrijumčarili više od jedne i pol tone marihuane

Očekuje se da tijekom srijede budu privedeni na ispitivanje na USKOK
 Božo Radić/ilustracija/CROPIX

Nakon višemjesečne akcije tajnog nadzora komunikacija i slaganja mozaika, splitska policija je u suradnji s USKOK-om tijekom utorka navečer na području Imotskog "razbila" šesteročlanu grupu za koju se sumnja da se udružila u zločinačko udruženje radi krijumčarenja velikih količina marihuane u Hrvatsku.

Iako u najnovijoj akciji uhićenja te pretragama stambenih objekata i pokretnina, po neslužbenim informacijama, nikakva značajna količina droge nije pronađena, skupinu se sumnjiči da je tijekom prošle godine u Hrvatsku navodno prokrijumčarila više od jedne i pol tone marihuane, piše Slobodna Dalmacija.

Službenu informaciju o ovom uhićenju javnost još nije dobila, no doznaje se da su dvojica članova tzv. zločinačke organizacije - i to jedan državljanin Crne Gore kao i jedan Imoćanin - već od prije u zatvoru dok su u utorak uhićena preostala četvorica sudionika.

Navodno su uhićeni sin jednog poznatog pekara s tog područja, potom jedan granični policajac, brat jednog 28-godišnjaka koji je nedavno nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja 200 kilograma marihuane te još jedna osoba.

Očekuje se da tijekom srijede budu privedeni na ispitivanje na USKOK, a zatim i pred suca istrage koji će, ako USKOK podnese takav prijedlog, a nema sumnje da hoće, odlučivati o određivanju istražnog zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:20