ISTRAŽNI ZATVOR

‘Pali‘ lički prevaranti: Muškarcu lažno obećali pronaći suprugu, a ženi uzeli novac za skidanje uroka

Od 54-godišnjaka su izvukli 5810 eura, a tri godine starija žena za lažnu ‘uslugu‘ dala im je 22.000 eura i svu zlatninu koju je imala

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Lakovjernost košta, a u dva slučaja u Lici ona je imala visoku cijenu, zahvaljujući paru prevaranata, 55-godišnjem muškarcu i njegovoj 40-godišnjoj partnerici. U jednom slučaju su čak četiri godine zajednički "pelješili" očajnog 54-godišnjaka, kojemu su obećali pronaći ženu. No dok je on čekao da ga upoznaju s njom, preko telefona je, naime, održavao kontakte sa ženskim glasom - on je mislio da je to bila njegova buduća supruga, a bila je to zapravo 40-godišnjakinja. U tom periodu su od njega izvukli 5810 eura.

No još je lošije prošla Ličanka u dobi od 57 godina, koju je 40-godišnjakinja uvjerila da će joj skinuti uroke za 22.000 eura i svu zlatninu koju je imala. Nije poznato je li se žena riješila uroka, ali na njezinu sreću, barem se riješila lopova, kojima je određen istražni zatvor zbog kaznenih djela prijevare.

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 55-godišnjak i osumnjičena 40-godišnjakinja na širem području Ličko-senjske županije, od siječnja 2019. do veljače 2023. godine, 54-godišnjaku svjesno neistinito predočili da su mu pronašli bračnu partnericu, nakon čega se osumnjičena 40-godišnjakinja, osnovano se sumnja, u telefonskoj komunikaciji s njim predstavljala lažnim imenom i obećavala mu sklapanje bračne zajednice, kao i da je tražila novac koji je oštećenik, u više navrata, predao osumnjičenicima (ukupni iznos od 5810 eura) vjerujući da su namijenjene njegovoj budućoj bračnoj partnerici. Osumnjičenici su navedeni novac, osnovano se sumnja, zadržali za sebe - kažu u Općinskom državnom odvjetništvu.

Osnovano se sumnja, dodaju u odvjetništvu, da su postupili zajedno i u dogovoru u cilju da se okoriste, odnosno da se osumnjičena 40-godišnjakinja od početka 2020. do kraja 2021. godine predstavljala lažnim imenom i obećavala 57-godišnjakinji da će joj skinuti uroke i djelovati protiv vradžbina, za što je tražila novac i zlato. Oštećenica je u to povjerovala i u više navrata osumnjičenicima predala iznos od ukupno 22.000 eura i zlatni nakit, koji su osumnjičenici zadržali za sebe.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću za određivanje istražnog zatvora te je osumnjičenom 55-godišnjaku i osumnjičenoj 40-godišnjakinji odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:40