NA BANKOMATU KARLOVAČKE BANKE

Panika na Bolu na Braču: Bankomat mafija postavila čitač kartica!

BOL - Strani turist je u srijedu oko 20 sati na bankomatu hotela Centar Marijan u Bolu pronašao čitač bankovnih kartica tzv. skimming uređaj te ga predao na recepciju hotela, javlja Slobodna Dalmacija.

Policija je imala sreće jer je 31-godišnji norveški državljanin koji je taj uređaj i pronašao ujedno i stručnjak za ovu tematiku, točnije radi u jednoj norveškoj firmi koja se bavi izradom takvih kartica.

Na temelju njegovih bogatih stručnih znanja policija sumnja da je čitač izrađen u Bugarskoj, točnije u Sofiji, a istražuje se način kako je došao na hrvatsko tržište, pogotovo tko ga je instalirao.

Taj uređaj je, dok nije otkriven, bio instaliran na bankomatu Karlovačke banke koji se nalazio u atriju hotela. Bankomat je imao protuprovalni sustav, ali banka u čijem je on vlasništvu nije postavila vlastiti videonadzor.

U policiji nam nisu htjeli govoriti detalje ove krim-obrade, čak ni ime hotela gdje se bankomat nalazi.

Treba utvrditi je li i koliko je novca uopće skinuto sa bankomata Karlovačke banke, a kada se to utvrdi onda će i policija sigurno dati više informacija javnosti.

Za sada upozoravaju građane da skrivaju svoje pinove prilikom podizanja novca i da budu na oprezu kako ne bi bili oštećeni, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:20