ORGANIZIRANA PROSTITUCIJA

PANIKA NA SJEVERU HRVATSKE Pao svodnik koji je vlastitu ženu iznajmljivao za seks. Klijenti su bili brojni poznati i imućni građani...

Ilustracija
 Profimedia, imageBROKER

KOPRIVNICADarko (51) s koprivničkog područja (podaci poznati uredništvu) prošli je tjedan završio u istražnom zatvoru zbog sumnje da je svoju izvanbračnu suprugu nudio drugim muškarcima za seks, a on ubirao 'plodove' njenog rada.

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih istrazi, na teret mu se stavlja kazneno djelo organiziranja prostitucije, dok bi njegova družica mogla izvući 'tanji kraj' tek s prekršajnom prijavom zbog prodavanja tjelesnih usluga. Iznosi su se, sumnjaju istražitelji, kretali od 400 kuna na više, ovisno o 'usluzi' koju je njegova životna družica pružala klijentima.

Prošlotjedno policijsko uhićenje 51-godišnjeg svodnika moglo bi zanimati i brojne poznate Koprivničance, mahom poduzetnike, koji su, kako se sumnja u istrazi, koristili usluge njegove izvanbračne supruge. S obzirom na to da se navodni svodnik nalazi u istražnom zatvoru, mogao bi i 'propjevati' te moguće otkriti koji su sve sugrađani plaćali za seks s njegovom družicom.

Zato bi, kako se neslužbeno šuška u istražiteljskim krugovima, mnogi Koprivničanci s velikim zanimanjem mogli pratiti rasplet slučaja. Odnosno strepiti hoće li biti pozvani da daju iskaz. Ako su plaćali za seks, nisu počinili kazneno djelo. No, mogli bi imati priličnih neugodnosti ako budu morali svjedočiti tijekom istrage ili, nedajbože, na eventualnom suđenju.

- Stigne li im na kućnu adresu poziv na razgovor u policijsku postaju u Koprivnicu, vrlo je vjerojatno da je 51-godišnjak progovorio - rekao nam je jedan od upućenih u ovaj slučaj.

- Sumnjamo da je osumnjičeni ostvario obilježja kaznenog djela prostitucije na štetu ženske osobe koja je pružala seksualne usluge tijekom ove godine na području naše i susjedne županije – rekli su nam, pak, u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj te potvrdili kako je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija sumnja kako se žena prostituirala samo ove godine, i to na području Koprivničko-križevačke i jedne susjedne županije. Navodno su imali dobro uhodanu shemu. Svodnik je stupio u kontakt s potencijalnim klijentima i poznanicima te dogovarao mjesto susreta i način plaćanja usluga.

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo i kako je uhićeni Koprivničanac značajan dio novca trošio na kockanje pa je zbog toga češće dogovarao susrete svoje supruge i klijenata. Uhićen je i bit će ispitan, a sudac istrage nakon toga će odlučivati o produljenju pritvora ili puštanju na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2022 18:12